Aslen Karslı olan, hayatı annesi Birsen’in 2005 yılında vefatından sonra değişen, babası Doğanay Kamerakkaş’ın aldığı bir mahkumiyetten dolayı para cezası ödemek zorunda kalması üzerine kardeşleri 12 yaşındaki Selcan ve 11 yaşındaki Umutcan’ın bakımlarını üstlenen Damla Kamerakkaş’ın durumunun DHA tarafından yapılan haberi, büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin dört bir yanından hayırseverler, yardım etmek istedikleri genç kıza ulaşmak için çaba harcadı. 

Devletten aldığı 260 lira tutarındaki kredinin 150 lirasını ev kirasına verdikten sonra yaşamını sürdürmeye çalışan Damla’nın mücadelesine Gördes’te isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı büyük destek verdi. Gördes Bölge Gazetesi, Damla ve kardeşleri için ciddi yardımlarda bulundu.

Haberin ulusal basında yer almasından sonra, Damla’nın mücadelesine çığ gibi destek geldi. Hayırseverler, Damla’ya burs ve nakdi yardım için adeta seferber oldu. Türkiye’nin pek çok yerinden arayanlar, genç kızın onurlu mücadelesinden çok etkilendiklerini ve nakit yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

BAYRAM SONRASI İŞE BAŞLAYACAK

Damla için en güzel haber ise öğrencisi olduğu CBÜ Meslek Yüksekokulu’ndan geldi. Okul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ataç, "Damla, durumu basına aksetmeden bir hafta önce yanıma geldi. Zorluklarını ve kardeşlerinin durumunu anlattı. Kendisi son derece başarılı bir öğrencimiz. Genel kültürü çok yüksek. Okul yönetimi olarak kendisini yarı zamanlı (part-time) olarak kütüphanede çalıştırma kararı aldık. Bayram sonrası işe başlayacağını bildirdik. Damla’nın fedakarlığı hem yüreğimizi hem göğsümüzü kabartmıştır. Onun verdiği onur mücadelesinde daima yanındayız" dedi.

Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, genç kızı telefonla arayarak, makamına davet etti. Bilgin, hem Damla ve hem de kardeşleri için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Gördes Belediye Başkanı AK Parti’li Muhammet Akyol da Damla ile görüşerek, her türlü sıkıntısında yanında olacaklarını kaydetti.

ÇOK DUYGULANDIM

Gelen yardım talepleri üzerine çok duygulandığını belirten Damla Kamerakkaş da Türk insanının hayırseverliğini bizzat yaşadığını söyledi. Kendisine maddi yardımda bulunan herkese çok teşekkür eden Damla, hem kendisinin hem de kardeşlerinin derslerine çok çalışarak ve eğitimlerine devam ederek bu yardımların karşılığını vereceklerini söyledi.



AE(İÖ/SS)