Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin 3'üncü yüz nakli operasyonu yapılan Kahramanmaraşlı 20 yaşındaki Hatice Nergiz'in öğretmen olmayı çok istediği, ancak kazanın ardından yüzünden oluşan deformasyon nedeniyle okulunu yarım bıraktığı öğrenildi.

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan kadın olan Hatice Nergiz, 2007'de av tüfeğinin elinde patlaması sonucu burun, üst çene, damak, üst dudak bölgesi ve yüzünde  doku  parçalanmıştı. Bugüne kadar 35 kez operasyon geçiren Nergiz, sağlığına kavuşamayınca Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yüz ve burun nakli için müracaat ettiği bildirildi. Hatice Nergiz'in Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Ayaklıcaoluk Köyü'nde çiftçilik yapan ailenin 7 çocuğundan biri olduğu kaydedildi. Nergiz'in Ayaklıcaoluk Köyü İlköğretim Okulu'nun 7'inci sınıf öğrencisi iken kazanın ardından yüzünden oluşan deformasyon nedeniyle okulunu yarıda bırakan Nergiz'in öğretmen olmak istediği bildirildi. 

Ambulansla Kahramanmaraş'tan Ankara'ya yüz nakli için Hatice Nergiz'i götüren yakını ve köylüsü Sefa Bozkuyruk, genç kızın yolculuk boyunca, "İnşallah nakil olur. Çok istiyorum, inşallah bir aksilik çıkmaz" dediğini söyledi. Bozkuyruk, Nergiz'in öğretmen olmayı çok istediğini, ancak kazanın ardından eğitimine devam edemediğini belirterek, "Doktorların verdiği bilgiye göre, yüz nakli başarılı geçmiş. İnşallah yüzü düzelir, insan içine çıkar ve eğitimine kaldığı yerden devam ederek en büyük hayali olan öğretmenlik mesleğini yapabilir" dedi. Sefa Bozkuyruk, Hatice Nergiz'in yanında babası Hasan Hüseyin Nergiz'in bulunduğunu onun da çok heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi.



LY,MNŞ (BK/RT)