TAF Başkanı Mehmet Terzi’nin de izlediği şampiyonaya 81 ilden 133 kulüpten yaklaşık 800 sporcu katıldı. Adagöl mevkiinde düzenlenen şampiyonada küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde erkek ve kız yarışları yapıldı. Aralarında 1500 metrede dünya üçüncüsü olan Aslı Çakır’ın da bulunduğu birçok başarılı atletin yarıştığı şampiyonada ilk sıralara yerleşenler Türkiye’yi olimpiyat ve uluslararası şampiyonalarda temsil edecek.

TAF Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Kros Şampiyonası’nın seçmelerini daha önce yaptıklarını, Kuşadası’nda ise finalin yapıldığını hatırlattı. Buradan çıkacak şampiyonların Türkiye’yi Avrupa’da temsil edeceklerini ifade eden Terzi, "Aralarında Aslı Çakır’ın da bulunduğu birçok milli sporcumuz burada. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nı organize etmiştik, orda şampiyon olan Aslı Çakır burada da birinci oldu. Bunun yanında olimpiyatlara gidecek aday kadro sporcuları da burada" dedi.

Kuşadası’ndaki parkurUn mükemmel ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak tüm olanaklara sahip olduğunu belirten Terzi, bu yıl Ekim ayında toplanacak olan Uluslararası Atletizm Birliği kongresinde uluslararası bir yarış organizasyonu almak için çaba göstereceklerini söyledi.



LS(İÖ/BT)