Sultanahmet Meydanı’ndaki Dikilitaş’ın önünde 10.20’de bir canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 10 turist can verdi, 14 kişi de yaralandı.

Patlama haberini İstanbul Kısıklı’daki evinden çıkışta alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan canlı bombanın Suriye uyruklu olduğunu açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili ise saldırıya ilişkin IŞİD terör örgütünün eylemi üzerinde durulduğunu söyledi. Ajanslara düşen bilgiye göre ise saldırıyı ‘1988 Suudi Arabistan doğumlu Nabil Fadlı adlı terörist gerçekleştirmişti. Başbakan Davutoğlu da yabancı uyruklu IŞİD militanı olduğunu açıkladı.


İkinci patlama korkusu


Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren saldırgan ‘çoğunluğu Alman yurttaşı olmak üzere Güney Kore, Peru ve Norveç vatandaşlarının bulunduğu turist kafilesi içerisinde’ üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle büyük bir gürültü meydana gelirken çevredeki birçok işyeri de sallandı. Bazı semtlerden de patlama sesinin duyulduğu belirtildi. Saldırının ardından tramvay seferleri durduruldu. İkinci bir patlama ihtimaline karşı da olay yerindeki personelin dikkatli olması istendi. Polis, patlama yerinin olduğu alana güvenlik şeridi çekerken meydana çıkan sokaklar da demir bariyerlerle kapatıldı. Sultanahmet’teki resmi ve sivil polisler can yelekleri ile dolaşırken, bazı polislerin de ellerinde otomatik silahlarla tetikte beklediği görüldü.