Konya’nın Akşehir İlçesi’nde 28-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Folklor yarışmasına Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu’nun yanı sıra 24 şehirden 28 ekip katıldı. Akşehir Açık Hava Tiyatrosunda iki dalda yapılan yarışmada Türkiye birinciliğini Aydın Kuşadası Gençlik Spor Kulübü 91.42 puanla kazanırken, Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü 89.24 puan ile ikinciliği elde etti. Yalova Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Spor kulübü ise 89.13 puan üçüncü oldu.

Cuma günü düzenlenen yarışma ardından Türkiye ikinciliğini kazanan Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi Kırklareli’ne döndü. Vilayet Meydanı’nda davul zurna eşliğinde karşılanan kafile otobüsünden ellerinde Türkiye 2’ncliği kupasıyla indi. İkinci oldukları oyunu meydanda yenide sergileyen öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Halk oyunları ekibini çalıştıran Kemal Gideroğlu şampiyona sonrası elde ettikleri başarıyı öğrencilerinin disiplinli ve azimli çalışmalarına borçlu olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Çocuklarımızdan böyle bir başarıyı şampiyona öncesi de bekliyordum. Velilerimizin büyük desteği ve öğrencilerimizin disiplinli çalışması sonucu az 1 puan farkı ile Türkiye birinciliğini kaçırdık. 16 kız ve 14 erkek folklorcumuzun katıldığı yarışmada bu senede ilimize kupa ile döndük. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz."



AÜÜ(LK/İD)