Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Hafi Beldesi'ndeki ağır çatışmalardan kaçanlar, gece Yayladağı İlçesi'ne bağlı Topraktutan Köyü'nden ülkeye giriş yaptı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 280 kişi, yasal işlemlerin yapılmasının ardından Şanlıurfa'daki kampa gönderildi. Gelenler arasında bulunan 20 yaralı ise tedavi için Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Halep'teki çatışmalardan kaçanlar ise Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinden Türkiye'ye geçiş yaptı. Aralarında ordudan ayrılan 4 subayın da bulunduğu 300 kişi, Reyhanlı Konaklama Merkezi'ne ulaştırıldı. Burada yapılan işlemlerin ardından askerler Apaydın, diğerleri ise Şanlıurfa'daki kamplara gönderildi.

Bugün gelenlerle birlikte Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının ise 29 bine ulaştığı bildirildi.

KORKU DOLU GÖZLERLE BAKTILAR

Otobüs ve minibüslerle kalacakları kamplara götürülen Suriyeli çocukların ülkelerinde yaşanan iç savaşın korkusunun gözlerine yansıması ise dikkat çekti. Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, ülkelerindeki her gün kan döküldüğünü, bunun biran önce bitirilmesini istedi. Ülkelerinde dehşeti yaşadıklarını vurgulayan Suriyeliler, canlarını kurtarmak için Türkiye’ye kaçtıklarını da anlattı.



FD,EÇ(BK/BT)