Kayseri Sağlık Müdürlüğü, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle, merkez Melikgazi İlçesi Bozantı Parkı'nda yürüyüş düzenledi. Parktaki yürüyüş alanına 'Gadasını aldığım yürümesi bedava', 'Hareketsiz bir hayat, yürü de hayatına renk kat', 'Dengeli beslen sağlıklı ol, Hareket et zinde kal' pankartları asan Halk Sağlığı Müdürlüğü, özellikle obezitenin önüne geçebilmek için halkın dikkatini sağlıklı yaşam ve spora çekmeye çalıştı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, şöyle dedi:

"’Bakanlığımızın, 'Sağlıklı beslenelim, kalbimizi koruyalım' adlı araştırma raporuna göre, düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 3.5 olduğu görülmüştür. Diğer bir deyişle toplumun yüzde 96.5’i düzenli olarak fiziksel aktivite yapmamaktadır. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hayat Programı’nın amaçlarından biri toplumu fiziksel aktivite konusunda bilinçlendirmektir."

Dünya Sağlık Örgütü’nün bireylerin fiziksel olarak aktif olması için günlük 10 bin adım atmasını önerdiğini anımsatan Dr. Karadağ, şöyle devam etti:

"Fiziksel aktivite, bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede önemli. Kadın erkek her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yarar sağlamakta. Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanılması vatandaşın bu konuda göstereceği gayretle ilintili. Tüm vatandaşlarımıza en parklardaki kondisyon aletlerinden yararlanmaya ve düzenli spor yapmaya davet ediyoruz."



DÖ(OE/İD)