Anayasaya değişikliği için referandum oylaması başladı. Seçmenler, 32 Doğu ve Karadeniz ilinde saat 07.00 itibariyle sandık başına gitti.

Bu illerde sandıklar 16.00'da kapanacak. Diğer illerde ise oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erecek.

Referandum oylamasında oy pusulaları HAYIR için kahverengi, EVET için beyaz olarak belirlendi. 55 milyondan fazla seçmen parlamenter sistemden 'cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'ne geçilmesini öngören referandum için toplam 167 bin 140 sandıkta oy kullanacak.

Cezaevlerinde 461 sandık kuruldu

Cezaevlerinde de referandum için 461 sandık kuruldu. Ancak kasıtlı suçtan dolayı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler oy kullanamayacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlü olanlar oy kullanabilecek.

Öte yandan YSK'ya göre, hükümlülerin yanı sıra, "Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir)" ve askeri öğrenciler de oy kullanamıyor.

Propaganda yasağı

15 Nisan cumartesi günü itibariyle propaganda yasağı da başladı. Saat 18.00'e kadar her türlü yayın organında seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber yapılması yasak olacak. Saat 18:00 ile 21:00 arasında radyo ve diğer yayın organlarında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğlerin yayınlanabileceği, 21:00'den sonra bütün yayınların serbest olacağı kaydediliyor.

250 binden fazla polis görevde

Referandum nedeniyle güvenlik önlemleri de artırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada referandum günü 251 bin 788 emniyet ile 128 bin 445 jandarma personelinin görev alacağını bildirmişti.(DW)