Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu. Şubat ayında resmi açılışı yapılacak ve 45 milyon Liraya mal olan tesisi gezen Bakan Yıldırım, önce gondola, ardından telesiyeje binerek test etti.

Erzincan'da Türkiye'nin ilk uçak yangın simülatörü ve eğitim merkezinin açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kentin en büyük projelerinden biri olan ve şubat ayında açılışı gerçekleştirilecek Ergan Dağı Kayak Merkezini gezdi. Kentin güneyindeki 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları'nın eteklerindeki 2 bin 970 rakımlı Ergan Dağı Kayak Merkezine gondol ile çıkan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle eşlik etti. 12 kilometrelik pist uzunluğu açısından Dünya’nın sayılı merkezlerinden birine aday olmaya hazırlanan tesislerde Bakan Yıldırım telesiyeje binerek ilk testi yaptı ve bir süre gittikten sonra geri döndü.

Şubat ayında Dünya Dağ Kayağı Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonunun ortaklaşa düzenleyeceği Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası ile açılışı yapılacak olan tesislerde bir açıklama yapan Bakan Binali Yıldırım, Ergan Dağı’nın rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde hayal edilen tesisin gerçekleştiğini belirterek, "Kendisi göremedi, ama mekanı cennet olsun. Onun hayalini gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ergan Dağı kayak Merkezinin bölgede çok etkin, çok efektif derli toplu bir tesis olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, “Bir çok yerde var. Ama bu kadar birbiri ile uyumlu olan tesis çok az. Erzincan Ergan tesisleri de bunlardan bir tanesidir. Aynı şekilde standartı yüksek, yaklaşık 5 kilometrelik de yolumuz var. Bu yolda iki gidiş iki geliş, aydınlatması ile bütün tesisatı ile Munzur Dağı’nın eteklerinde bir gerdanlık gibi Erzincan’a bakıyor" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, daha sonra günübirlik tesisin olduğu alana mavi ladin fidanının dikimini yaptı. Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gondola binerek Ergan Dağı Kayak Merkezinden ayrılan Bakan Binali Yıldırım DHMİ’ye ait özel uçakla Ankara’ya gitti.



RD (KS/RT)