Ankara’da özel bir hastanenin genel müdürü olan Oğuz Engiz, babası Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz adına Organik Tarım Müzesi açtı. Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde yapımına bir yıl önce başlanan müze hizmete girdi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

'ORGANİK TARIMLA İLGİLİ EĞİTİMLER VERİLECEK'

Müzede organik tarımla ilgili bilimsel araştırmalara ait dokümanlar ve kitapların yer aldığı belirtildi. Müzenin aslında bir eğitim merkezi gibi hizmet vereceğini söyleyen Oğuz Engiz "Organik tarım konusu artık bir halk sağlığı konusudur. Organik tarım müzesi daha çok eğitim ve öğretim merkezi olacak. Burada organik tarımla ilgili konferanslar, seminerler, ulusal ve uluslararası konuşmacılar gelecekler. Amacımız bölgedeki tarım çiftçisinin, tarım emekçisinin üreticisinin organik tarıma ilgisini artırmak, onları bilgilendirmektir" dedi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRILACAK

Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz de, organik tarımın Türkiye'de ve dünyada hızla değer kazandığını söyleyerek yapılan çalışmalarda arşiv konusunda sıkıntı yaşandığını belirtti. Bir çok üniversitede bu alanda bilimsel çalışmalar yapıldığını dile getiren Engiz, "Bu çalışmalar halka ulaşmıyor. Bu müze halka açık olacak. Buradaki dokümanlardan vatandaşlar yararlanabilecek. Yapılan yeni çalışmalardan haberdar olabilecekler" diye konuştu.



YK(İS/COŞ)