Aydın incirinin tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran 'Süper İncir' adlı kısa reklam filminin büyük beğeni toplamasının ardından yönetmen Kerem Sarı’nın uzun metrajlı filmi çekebilmek için başladığı çalışmalar mutlu sonla noktalandı. Aydın Valiliği’nin öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütlerinin desteklediği Hayde Efem’ filminin 1 Ekim’de başlayacak olan çekimleri öncesi, film ekibi ve oyuncular kentte bir araya geldi. Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan, filmin yapımcı ve yönetmeni Kerem Sarı, yönetmen yardımcısı Onur Erdal ve projede rol alacak oyuncular katıldı.

35 YIL SONRA İLK

Projede kendisine destek veren ekip ve oyuncularını tanıtan yönetmen Kerem Sarı, 35 yıl sonra Aydın’da bir sinema filmi çekmek için yola çıktıklarını söyledi. Bu projedeki amaçlarının Aydın’ın unutulmaya başlamış değerlerini hatırlatmak, dayatılan süper kahramanların yerine gerçek karakterleri canlandırmak ve Aydın’a özgü ürünleri tanıtmak olduğunu söyleyen Sarı, "Bu projemizde Aydın’ın dünyaya mal olmuş tarihi mekanlarının yanı sıra zeytini, inciri ve kestanesini ön plana çıkaracağız. 1 Ekim’de başlayacağımız çekimleri beş haftada tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzde güzel bir Muğla örneği var. Tüm Aydınlılar bir araya gelerek Aydın’ımıza sinema ve kültürel anlamda örnek bir eseri kazandırmak istiyoruz. Filmin çekimlerini Çakırbeyli Köyü ve tarihi mekanlarda yapacağız” dedi.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Uluslararası boyutta düşündükleri 'Hayde Efem' filmi için Aydın kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarına işaret eden Sarı, “Hayde Efem, bir başka yönüyle Türkiye’nin ilk mumya filmi olacak. Bu nedenle sadece Ege şivesinin konuşulduğu yöresel bir proje yerine uluslararası ses getirecek bir film yapmak istiyoruz. Bu film büyük festivallerde gösterilecek. Kısıtlı imkanlarla büyük bir projeyi yapmaya çalışıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan filmin vizyona girme aşamasında destek sözü aldık. Mart-Nisan ayında vizyona girmesi beklenen film için Aydınlılar’ın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Süper İncir reklam filminde de rol alan Aydınlı sanatçı Coşkun Kemer de, 1978 yılından sonra ilk kez Aydın’da böyle bir çalışma yapıldığını belirtip, destek istedi.

Aydın’ın tarihi mekanları ve ürünlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla kamuoyu desteğini arkasına alarak çekilecek olan “Hayde Efem” filminde Hülya Böcekli, Volkan Baş, Coşkun Kemer, Ece Yentür, Emine Yentür, Yiğit Dören, Nihat Kapız, Gülnihal Demir, Yeter Kapız, Ceyhan Kapız, Uğur Erdaş, Hülya Savaş, Mehmet Koşar ve Furkan Kızılay gibi ekranların tanıdık simaları gönüllü olarak yer alıyor.

CU (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)


----------------- KUTU ---------------- 


Hayde Efem’in konusu


Fantastik komedi tarzında Türkiye’nin ilk mumya filmi olacak olan 'Hayde Efem' öldükten 2 bin yıl sonra canlanan bir mumya ile küçük bir Ege köyünde yaşanan köylü gencin aynı kıza aşık olmasını konu ediyor. Tarihte yaşanmış gerçek bir hikayeden yola çıkarak hazırlanan senaryoda, platonik aşkı Euterpe için tarihin ilk notalı sözlü şarkısını yazan Tralleisli Seikilos, Mısır’dan getirdiği bilim adamlarına kendisini ve öldürdüğü sevgilisi Euterpe’yi mumyalatır. 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini küçük bir Ege köyünde açan Seikilos, sevgilisi Euterpe’yi mezarında bulamaz ve aramaya koyulur. Aynı Ege köyünde yaşayan ve Efe dedesinin kahramanlık hikayelerinin etkisi altında kalan Mustafa, süper kahraman olma hayalleriyle hem kendisini ispatlama hem de biricik aşkı Hatice’nin gönlünü kazanmanın peşindedir. Zamanın farklı dilimlerine ait bu iki farklı karakteri karşı karşıya getiren, sevdiklerine olan aşklarıdır.