Dünyanın en ünlü seyahat sitelerinden birisi olan ve her yıl seyahat edenlerden gelen yorumlar ve değerlendirmeler ışığında dünyanın en başarılı otel, plaj ve restoranlarını belirleyen tripadvisor.com.tr sitesinde yapılan konuk yorumları, Türkiye’nin en iyi aile oteli kategorisinde ilk sıraya Aqua Fantasy’i çıkarttı.

AVRUPA'DA 7, DÜNYADA 10'UNCU SIRADA

Ekim 2011 ile Şubat 2012 tarihleri arasında Türk ve yabancı 10 bin 374 kişinin gittikleri otelleri değerlendirdikleri, olumlu ve olumsuz yanlarını belirttikleri yorumlar, Aqua Fantasy’i “En İyi Aile Oteli” klasmanında, Avrupa’da 7’nciliğe dünyada ise 10’nculuğa taşıdı.

"ÇABANIN SONUCU"

Aqua Fantasy Genel Müdürü Haluk Alay, ödülü tesadüfen almadıklarını, bir çabanın sonucu olduğunu söyledi. Alay, “2008’den bu yana çalıştığımız İngiliz firmasınca aday gösterildik. Üç kez de TUİ tarafından dünyanın en iyi aquparklı oteli seçildik. Müşteri memnuniyeti üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Siteyi yakından takip ediyoruz. Yıllarca yaptığımız çalışmaların sonunda böyle bir ödüle sahip olduk” dedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDİK”

Türkiye’in en iyi 25 aile oteli listesinde Aqua Fantasy’nin ardından Muğla ve Antalya’dan 12’şer otel sıralandı. Muğla’daki otellerden 8’inin Marmaris’te olması dikkati çekti. Anket sonuçlarında ikinci sırada yer alan Marmaris Club Aida Otel Müdürü Murat Unay, Türkiye’nin en iyi Aile oteli sıralamasında ikinci sırayı aldıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Unay, “Bizim her zaman turiste iyi hizmet vermeyi hedefleyen bir işletme olduk. Otelimizde kaliteden ödün vermemek için her şey dahil sisteme geçmedik. Otelde müşterilerimiz tüm ihtiyaçlarını ekstra olarak karşılıyor. Mutfak bölümümüzde sertifikalı ürünleri her zaman tercih ediyoruz. Bundan sonrada müşterilerimize kaliteli hizmet vermek için çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MARMARİSLİ TURİZMİCİLER MEMNUN

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, listede Marmaris’ten 8 otelin olmasınının sevindirici olduğunu söyledi. Marmaris’te özellikle son yıllarda konaklama sektöründe olumlu gelişmeler yaşadığına dikkati çekip, “Her geçen yıl Marmaris’teki otellerin kalitesini artıyor. Bu yıl da ilçedeki pek çok otel renovasyon çalışması yaptı. Hal böyleyken Marmaris’in turizm sektöründe merdivenleri birer birer çıkması daha da hızlandı. İlerleyen yıllarda bu tarz anketlerde Marmaris otellerini daha sık görmeye başlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yönetme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da bu tarz yorum sitelerinin önemine vurgu yaparak, “Turist artık geleceği hem tesis hem de destinasyon hakkında internetten yorum almadan, okumadan tatile çıkmıyor” dedi.

Özbozdağ, “Bu tarz yorum anketlerinden Marmaris için yapılan çalışmaların olumlu sonuç vermeye başladığını ve bundan sonra pozitif gelişmelerin hızla artacağını anladıklarını söyledi.

İnternet sitesindeki (tripadvisor.com) anketinde Türkiye'nin en iyi 25 aile oteli şöyle:

1- Aquafantasy Aquapark Hotel & SPA - Selçuk / İzmir

2- Club Aida - Marmaris / Muğla

3- Julian Forest Suites - Marmaris / Muğla

4- Club Alize - Marmaris / Muğla

5- Lykia World - Öludeniz / Muğla

6- Club Exelsior - Marmaris / Muğla

7- Alba Resort Hotel - Çolaklı / Antalya

8- Seven Seas Imperial - Manavgat / Antalya

9- Grand Cettia Hotel - Marmaris / Muğla

10-Atrium Apartments - Armutalan / Marmaris

11-Liberty Hotels Hisarönü - Hisarönü / Fethiye / Muğla

12-Grand Aquarium - İçmeler / Muğla

13-Club Turquoise - Marmaris / Muğla

14-Royal Wings Hotel - Antalya

15-Delphin Palace Hotel - Antalya

16-Royal Dragon Hotel - Side / Antalya

17-Pegasos Tropical - Sarıgerme / Muğla

18-Majesty Club Tuana Park - Fethiye / Muğla

19-Paloma Beach Resort - Side / Antalya

20-Orka Club Hotel & Villas - Ovacık / Antalya

21-Sherwood Breezes Resort - Antalya

22-Delphin Diva Premiere - Antalya

23-Concorde De Luxe Resort - Antalya

24-Hotel Lara Beach - Antalya

25-Hotel Baia Lara - Antalya