Çevre sektöründe Türkçe-İngilizce yayınlanan Recycling INDUSTRY Dergisi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şişli Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği ana teması ‘Su, Çevre ve Hayat’ olan “3. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteliler Arası Kısa Film Yarışması’ sonuçlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki ödül törenine, çevre sektöründeki vakıf, dernek ve firmaların temsilcileri, üniversite öğrencileri, sponsorlar firmalar ve çok sayıda davetli katıldı. Yeşil Kamera 2012’de Türkiye genelindeki ve KKTC’deki toplam 27 farklı üniversiteden 47 ekip yarıştı.


Yarışmada, ‘Su, Atık Su ve Hava’ kategorisinde İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’den öğrencilerin hazırladığı ‘Dip’, ‘Ambalaj Atıkları ve Elektronik Atıklar Kategorisi’nde İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Tasarımı Bölümü’nden öğrencilerin hazırladığı “Son Adım”, ‘Atık Piller ve Atık Yağlar Kategorisi’nde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Sinema ve TV Bölümü’nden öğrencilerin hazırladığı “Atıksız Yaşam” ile Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri’nin hazırladığı ‘Khuafe’ birinci seçildi. Jüri, ‘Tehlikeli Atıklar ve Atık Yağlar kategorisinde ise birinciliğe değer film bulamadı. Bu kategoride, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “İp” adlı film kategori 3’üncü ödülünü aldı.


Kategori birincileri arasında, jüriden en fazla puan toplayan Nuh'un gemisinin adı  olan ‘Khuafe’ adlı film ise 30 bin TL’lik ‘Çevre Oskarı’ ödülüne değer görüldü. 30 bin TL’lik çek öğrencilere, Recycling INDUSTRY Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yeşil Kamera 2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Türkay Özgür verdi. Törende ayrıca, kategori 1’incilerine 5’er bin, kategori 2'incilerine 2 bin 500’er ve kategori 3’üncülerine ise bin 500’er TL ödül dağıtıldı.