Tıbbi yardım paketinde bulunan ilaçların tümünün Türkiye’de üretildiği belirtildi. Abluka dikkate alınarak, ilaçların son kullanma tarihinin 2014 ve sonrası olmasına önem verildi. Deniz yoluyla gönderilen ilaçlar 29 Ocak 2012 tarihinde İsrail Ashdot limanına ulaştı. Toplam 10 kamyonluk yardımın, Gazze Şeridi’ne teslimatı tamamlandı. Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından, Filistin Sağlık Bakanlığı depolarına sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemenin hastanelere dağıtımına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

HASTANE İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Aşraf Alkudra, Sağlık Bakanı Dr. Basem Naim’in Türkiye'ye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Alkudra, Filistin’de yaşanan ambargonun her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük tahribata neden olduğunu dile getirerek, "Türkiye’den TİKA eliyle gönderilen bu yardımlar, Gazze’de sağlık alanında yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlayacak" dedi.

Türkiye’den gönderilen ilaçların ve tıbbi malzemenin Gazze’de hastanelerde yatan çok sayıda hastanın tedavisinde kullanılması bekleniyor. TİKA’nın koordinasyonunda Gazze ve Batı Şeria’da yaptırılmakta olan 2 hastanenin inşaat çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

DHA(MV) FOTOĞRAFLI