Dünyagöz Hastaneler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Meri İstiroti, Samsun'da gruba bağlı hastanelerde yapılan yeni tedavi hizmetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’de sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve özel sağlık sektörünün durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan İstiroti, özellikle sağlık açısından son yıllarda önemli ilerlemeler yaşandığını belirtti.

'YILDA 25- 30 BİN YABANCI HASTA'

1990’lı yıllardan sonra özel sağlık sektörünün Türkiye'de geliştiğini belirten İstiroti şöyle konuştu:

"Son 6- 7 yıl içerisinde büyük aşama kaydedildi. Türkiye önemli bir sağlık merkezi haline geldi. Risk düzeyi yüksek hastalıklar için Amerika’ya, Almanya’ya, İngiltere’ye gidilirken şimdi artık tersine işleyen bir durum söz konusu. Son 6- 7 yıldır heyecan verici gelişmeler yaşıyoruz. Türkiye’ye yurt dışından her türlü branşta tedavi olmak için hasta gelebiliyor. Risk düzeyi yüksek ameliyatlarda ve tedavilerde biz yurt dışından Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Irak, Suriye, İran, Kazakistan gibi ülkelerden hasta alıyoruz. Yıllık ortalama 25- 30 bin yabancı hasta kabul ediyoruz."

'LAZERLE 5 DAKİKADA AMELİYAT'

SGK’nın verilerine göre 2010 yılında kamu hastanelerinde 16.5 milyon göz muayenesi 850 bin de göz ameliyatı yapıldığını belirten Dünyagöz Hastaneler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Meri İstiroti, "Özel hastaneleri de eklediğimizde bu rakam muayenede 20 milyona, ameliyatlarda da 1.2 milyona ulaşıyor" diye konuştu.

Toplantı sonrasında göz kusurlarının tedavisi için uygulanan lazer ameliyatı hakkında da bilgi verildi. Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sezen Özkan bıçak kullanılmadan yapılan bu ameliyatın sadece 5 dakika sürdüğünü söyledi.

YK(İS/COŞ)