Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında MHP'li Belediye Meclis üyeleri Yusuf Özenç, Tuna Aktürk ve Mustafa Bilsem, Meclis Başkanlığı'na verdikleri önerge ile Gümüşçeşme Mahallesi'nde yapımı devam eden spor tesislerine 'Balıkesir Belediyesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi' adının verilmesini önerdi. Oylamaya geçilmeden önce söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Zafer Çakır, spor kompleksine bu ismin verilmesine karşı olduklarını söyledi. Çakır, "Belli bir siyasi görüşe mensup kişilerin, toplumun faydalandığı bu tip yerlere isimlerinin verilmesinin sonu gelmeyecek bir gelenek haline gelmesinden endişe duymaktayım. Siyasi kişilerin bu tip yerlere isimlerinin verilmesine karşıyız ve Ak Parti grubu olarak ret oyu vereceğiz" dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADI VAR'

Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok bu konuşma üzerine, "Kasımpaşa'da Recep Tayyip Erdoğan Stadı var. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz" sorusunu yöneltti. Zafer Çakır, İstanbul'un kendilerini ilgilendirmediğini, Balıkesir'de görev yaptıklarını söyledi. Yeniden söz alan Başkan Ok şöyle konuştu:

"İstanbul'da Kasımpaşa Stadı'na nasıl Recep Tayyip Erdoğan ismi veriliyorsa, ya da başka bir yerde siyasi kimliği olan ve devletin çeşitli kademelerinde görev yapmış, bu millete hizmet etmiş kişilerin isimlerinin verilmesi nasıl uygunsa, Alparslan Türkeş de 'evet' bir siyasi kimliktir. Ama, onun ötesinde bu devlete çeşitli kademelerde hizmet etmiştir. Başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Dolayısıyla tıpkı biraz önce verdiğim örneklerde olduğu gibi, bu ismin verilmesinde hiçbir sakınca yok. Tam tersine çok uygun olacağını düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından önerge Ak Parti ve CHP’nin 15 ret oyuna karşılık MHP’li üyelerin 16 oyuyla kabul edildi ve spor kompleksinin adı 'Balıkesir Belediyesi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi' olarak belirlendi.

TEMEL ATILIRKEN ADI BELLİ DEĞİLDİ

6 milyon 199 bin liraya malolması beklenen spor kompleksinin temeli 27 Temmuz 2012 tarihinde atıldığında adı henüz belirlenmemişti. Temel atma törenine MHP'li belediye yönetimi ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'la birlikte, dönemin Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Üiversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk gibi isimler de katılmıştı.

YÜZME HAVUZU DA VAR

Önümüzdeki yaz hizmete açılması planlanlanan Alparslan Türkeş Spor Kompleksi, 34 bin 150 metrekarelik alana inşa ediliyor. Komplekste başta basketbol, voleybol, hentbol olmak üzere içerisinde her türlü salon sporunun yapılmasına imkan verecek 600 kişilik salon, içinde bir öğrenme ve bir de yarı- olimpik kapalı yüzme havuzu bulunacak. Komplekste ayrıca biri izleyici tribünlü olmak üzere 5 tenis kortu, yapay çime sahip bir halı saha, 7'den 70'e tüm Balıkesir halkının faydalanabileceği bir açık hava sağlık spor alanı yer alıyor. Komplekste kaferyalar ve 100 araç kapasiteli bir açık otopark da hizmet verecek.



CY(AÖ/COŞ)