DSP Bornova İlçe Teşkilatı'nca düzenlenen 'Yaza Merhaba' adlı programa DSP Genel Başkanı Mahsun Türker katıldı. Yemekli olan programda partililerine seslenen Türker, "Bu yemek, doğum gününü kutlayacağımız Rahmetli Genel Başkanımızın doğumu gününü kutlama ve anma yemeğidir" dedi. Hiçbir gücün Bülent Ecevit'i DSP'lilere unuturmayacağı söyleyen Türker, "Türkiye, zor bir dönemeçten geçmekte. Türkiye ya en çağdaş, en medeni ülke olma yolunda adım atacak, ya da geri kalmış bir medeniyet olarak tarih sahnesinde yerini alacaktır" dedi.

ŞİMDİ EBELİĞE SOYUNDU


Başbakan Erdoğan'ın son günlerdeki sezaryenle ilgili açıklamalarına atıfta bulunan Türker, "Milletin ebesini ağlattı, şimdi kendisi ebeliğe soyundu. Bu ülkenin Başbakanı kadın hastalıklarıyla ilgilenip gündemi saptırıyorsa, kötü şeyler oluyor demektir. Hiçbir kadın doğum sonrası vücudunda iz kalsın istemez. Başbakan sezaryeni günahmış gibi gösteriyor. Halbuki sezaryen çocuğu sağlıksız doğma riskinden kurtarmak için yapılan bir müdahaledir. Erdoğan ise 2002 yılında yapılan sivil darbenin sonucu politik hayatta atılan sezaryen çocuğudur" dedi.

ANA MUHALEFET PARTİSİNİ DE ELEŞTİRDİ


Konuşmasında zaman zaman ana muhalefet partisini CHP'yi de eleştiren Türker, "CHP'nin geçmişte düştüğü hatalara biz düşmeyeceğiz. Atatürk'ü bir ideolojinin içine sığdırmayacağız" dedi. Mahsun Türker konuşmasında, hiçbir partiyle iş birliği içine girmeyeceklerinin de altını çizdi.