Karabük Zonguldak Caddesi'nde bulunan Turkcell Global Çağrı Merkezi Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan'ın katılımıyla açıldı. 33 kişinin çalışacağı çağrı merkezinin açılışında konuşan Süreyya Ciliv, çağrı merkezinin Genç Turkcell üyelerine hizmet vereceğini söyledi. Ciliv, Genç Turkcell'de 12 milyon üyelerinin olduğunu belirterek şöyle dedi:

"12 milyon üyemiz teknolojiyi çok yakından takip eden gençler. Bazen sesli olarak çağrı merkezini aramak istemiyorlar. SMS'le, email ile çağrı merkezine sorunlarını iletmek istiyorlar. Bu yüzden Türkiye'de bir ilk olarak bu çağrı merkezinde sesli olarak çağrılar karşılanmayacak. Elektronik ortamda SMS'le, elektronik posta ile bu müşterilerimizin, 12 milyon gencin sorunları, problemleri çözülecek. Bu 13 çağrı merkezi teknolojinin sayesinde oluyor. Evvelden bu çağrı merkezleri bir tek İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde açılıyordu. Artık teknoloji sayesinde istihdamı Anadolu'ya yaymak mümkün oluyor" dedi.

'BU BASKINLAR ÖNLENEMEZ MİYDİ?'

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de, Dağlıca'da 8 askerin şehit edilmesine değinerek, şöyle konuştu:

"Bu teröristler mutlaka Kuzey Irak'tan geldiler. Bu karakollar sınırdadır, bunların gelişini takip ve tespit için bizim her türlü teknolojik imkanımız var. Acaba bunların gelişi tespit edilemez miydi? Aynı anda üç karakola baskın ve 8 şehit, 16 yaralı. Bu baskınlar önlenemez miydi, tedbiri alınamaz mıydı? Çünkü aynı yerde 2007 yılında da baskın olmuş ve 13 şehit vermiştik. Evet şehitler veriyoruz ama, bütün bunlar Türkiye'nin geleceğe dönük yürüyüşünü engelleyemeyecek."



BD(MÇ/COŞ)