19 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirilen 10'ncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ordu Şöleni'ni saha içerisine yerleştirilen sandalyelerin tamamını dolduran yaklaşık 25 bin kişi izledi. Şenliği İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Ak Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, protokol üyeleri ve eşleri de izledi. Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Moldova, Norveç, Pakistan, Tacikistan ve Tunus'tan gelen konuk öğrenciler birbirinden güzel şarkı, türkü ve şiirleri seslendirdi. Dans ve halk oyunları gösterilerinde bulundu.

YAŞASIN TÜRKÇEMİZ, YAŞASIN ÜLKEMİZ, YAŞASIN MİLLETİMİZ

Etkinliklerin sonunda kürsüye davet edilen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 10'uncusu tertiplenen Türkçe Olimpiyatları'nın Ordu akşamında, "Türkiye olarak ve Türk Milleti olarak gururluyuz, onurluyuz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük değerlerimiz, ülkemiz, milletimiz, inancımız, kültürümüz, dilimiz, değerlerimiz. Dil insanlık için yüce yaratıcının en büyük nimetlerinden birisi. Bütün diller, bütün lehçeler insanlık için birer değer ve onu korumamız lazım. Bu değerlerden bir değer, güzel Türkçemiz öncelikle bizim için ama bu akşam gördüm ki, insanlık için dünya için bir başka değer, bir başka güzel. Yaşasın Türkçemiz, yaşasın ülkemiz, yaşasın milletimiz. Bu akşam insanlık el ele. Güzelliklerle güzel Türkçemizle, güzel kültürümüzle, şarkımızla, türkümüzle, oyunumuzla, horonumuzla, halayımızla, soframızla, ikramımızla, dostluğumuzla, kardeşliğimizle, yaşasın dostluk, yaşasın kardeşlik, yaşasın insanlık değerleri."

TÜRKÇE DÜNYANIN YÜKSELEN DEĞERİ

Türkiye'nin dünya için yükselen bir değer olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Türkçe de dünyanın yükselen değeri. İnsanlığın yükselen değeri. Bu dünya kavga dünyası değil, bu dünya savaşmak için geldiğimiz bir yer değil. Dostluk, kardeşlik için geldiğimiz bir yer. Bu dünyayı dilimizle, kültürümüzle, bilgimizle, sevgimizle, kardeşliğimizle Türk Milleti olarak ve Türkiye olarak daha güzel yaşamak ve yaşatmak için biz de varız. Bütün Türkiye var. Yepyeni bir Türk gençliği var. Emeği geçenleri, herkesi kutluyoruz. Ülke çok, Türkiye tek. Millet çok Türk Milleti tek. Şehir çok, Ordumuz tek. Stad çok, 19 Eylül Stadı tek. Seyirci çok, izleyici çok, ama bu akşam tek kahraman, bu akşamın tek gerçeği sizlersiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bütün katılımcı öğrenciler toplu olarak veda şarkısı söyledikten sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de tüm öğrencilere Ipad 2 tablet bilgisayar hediye etti.



EK (İS/RT)