Rus Darya Shkalkova, 11 yaşında ailesiyle birlikte tatil için Antalya'ya geldiğinde Türkiye'ye aşık oldu. 9 yıldır her yaz Türkiye'ye tatile gelen Darya Shkalkova, 14 yaşındayken, yaşadığı Sibirya'da bir Türk öğretmenden Türkçe dersleri almaya başladı. 4 yıl önce 6'ncısı düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na Rusya adına katılan Shkalkova, olimpiyatlar kapsamında düzenlenen 'Türkçe'nin Yıldızı' olmak için yarıştı. 110 ülkeden 550 öğrenci arasından seçilerek yarışmaya katılan 19 yetenekli gençten biri olan Shkalkova, finalde seslendirdiği 'Sen Gelmez Oldun' şarkısıyla altın madalya kazandı.

Yarışmadan 2 yıl sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde öğrenim görmeye başlayan Darya Shkalkova, geçen ocak ayında kaydını dondurarak, albüm çıkarmak için İstanbul'a gitti. Yoğun bir temponun ardından Türkçe pop ağırlıklı 'Yanlış Alarm' albümü kısa süre önce çıkan Darya Shkalkova, hedefinin Megastar Tarkan, Süperstar Ajda Pekkan, Serdar Ortaç ve Nilüfer gibi ünlü sanatçılarla düet yapmak olduğunu söyledi. Türkiye'ye ilk kez 11 yaşında tatil için geldiğini anlatan Shkalkova, "Türkiye'yi çok seviyorum. Çocukluğundan beri tatil için geldiğim ülkenize aşık oldum. Sizin dilinize, kültürünüze, yemeklerinize, ikliminize, her şeyinize aşık oldum. Bu nedenle Sibirya'da bir Türkçe öğretmeni bulup dersler almaya başladım" dedi.

TÜRKÇE ALBÜM YAPTI

Çocukluğundan beri şarkı söylediğini belirten üniversite 2'nci sınıf öğrencisi Shkalkova, Türkçe şarkı söylemeyi denemek ve sesini duyurmak için Türkçe Olimpiyatları'na katıldığını vurguladı. Olimpiyatlarda şansın yüzüne güldüğünü ve altın madalya kazandığını hatırlatan Shkalkova, "Müzik adına kalıcı bir şey yapmak istiyorum. İlk olarak albüm işine girdim. Albümüm Seyhan Müzik'ten 'Yanlış Alarm' adıyla çıktı. İçerisinde pop şarkıların yanında türküler de var. Aranjörlüğünü Suat Aydoğan yaptı" diye konuştu.

ÜLKEME DÖNMEYECEĞİM

Serdar Ortaç ve Hakkı Yalçın'dan şarkılar aldığını kaydeden Shkalkova, şunları söyledi:

"Üniversite öğrenimim nedeniyle Antalya'da yaşıyordum. Albüm çıkarmak için kaydımı dondurup İstanbul'a yerleştim. İstanbul'u da çok seviyorum. Ne olursa olsun Türkiye'den vazgeçmeyeceğim. Ülkeme dönmek istemediğimi ailem de biliyor. Rusya'da Türkiye'deki kadar rahat değilim. Türk insanları daha sıcakkanlı, yardımsever ve misafirperver. Bazı kuralları ve adetleri öğrendikten sonra Türkiye'de hiç zorluk çekmeden yaşanabilir."

TÜRKİYE ADINA EUROVİSİON'A KATILMAK İSTİYORUM

Rusya'da çok sevilen Megastar Tarkan ile düet yapmak istediğini belirten Shkalkova, albümü için şarkı aldığı ve çok sevdiği Serdar Ortaç, Nilüfer ve Ajda Pekkan ile birlikte şarkı söylemek istediğini söyledi. Türk vatandaşı olmak istediğini de vurgulayan Darya Shkalkova, "Türk vatandaşı olduktan sonra en büyük hayalim Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmek. Rusya ve Rusya'ya yakın ülkeler de bana destek verecektir. Türkiye'yi Avrupa'da temsil edebilmek bana büyük gurur verecektir. İnşallah bir gün bu hayalim gerçek olur" dedi.