Cumhuriyet'in 89'uncu yıldönümü dün coşkulu bir şekilde kutlandıktan sonra Batman'da Atatürk Parkı'nda Cumhuriyet konseri verildi. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı konserde ünlü sanatçı Yusuf Harputlu ile bazı mahalli sanatçılar, söyledikleri Türkçe-Kürtçe türküler izleyenleri coşturdu. Gençlerin daha çok Kürtçe parçalarına eşlik ettiği ünlü sanatçı Harputlu'nun söylediği 'Kardeşlik' türküsü ile konser sona erdi.

Elazığ'da Akgün Otel'de verilen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda ise Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ile birlikte davetlileri karşıladı. Vali Erol, şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezerek onlarla yakından ilgilendi. Dev Türk Bayrakları ve Atatürk posteri ile süslenen resepsiyon salonunda 8'inci Kolordu Komutanlığı Bandosu da bir konser verdi.

PASTAYI BİRLİKTE KESTİLER

Elazığ Valisi Muammer Erol ve 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Cumhuriyet Pastası’nı emekli Korgeneral Cahit Sarsılmazın annesi Mürüvvet Sarsılmaz ve 19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari Çukurca’daki PKK saldırısında şehit olan er Mehmet Ağgedik’in babası Bekir Ağgedik ile birlikte kesti. Pastanın kesilmesinin ardından davetliler, terasa çıkarak Cumhuriyet Bayramı’nın 89'uncu yıldönümü için gerçekleştirilen havai fişek gösterisini izledi.

Mardin Erdoba Elegance Otel'de verilen resepsiyona katılan konukları, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, eşi Fatma Ayvaz ile birlikte karşıladı. Vali Ayvaz, burada yaptığı konuşmada, 100 yıl önceki kent mimarisini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, Mardin Kalesi'nin turizme açılması için çaba harcadıklarını söyledi. Daha sonra Seçkin Mataracı şefliğinde öğretmenlerden oluşan koro, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.