Kayseri’ye en son, 1976 yılında, Kadir İnanır ile birlikte film çevirmek için geldiği Kapadokya’dan dönerken geçtiğini ve tarihi Kayseri Lisesini ziyaret ettiğini belirten Türkan Soray, Forum Kayseri AVM’de kendisini ellerinde fotoğraflarla bekleyen hayranlarını selamladı. 36 yıl sonra yeniden Kayseri’ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Türkan Şoray için dışarıda bekleyen hayranları, "Türkan, dışarı, Türkan dışarı’’ diyerek kendisine tezahürat yaptı.

Ünlü sanatçı da, imza verip, açılışına katıldığı Gönül Kahvesinden çıkıp, koridorlarda ve merdivenlerde kendisini bekleyen Kayserilileri selamladı. Bu arada şair ve yazar Hüdaverdi Özyalçın, Türk Şoray için yazdığı '’Gönüllerin Sultanı' şiirini okuyup, üzerine iliştirdiği nazar boncuğuyla birlikte armağan etti. Kendisine övgüler yağdıran şiirin okunması sırasında Türkan Şoray’ın hayli duygulandığı ve gözlerini gizlemek için güneş gözlüğü taktığı görüldü. Şoray, şiirin okunmasının ardından şair Hüdaverdi Özyalçın’ı öperek kutladı. Daha sonra kendisini bekleyen hayranlarına fotoğraf imzalayıp, sohbet etti. Türkan Şoray’ın yarın da Forum Kapadokya’ya giderek, oradaki Gönül Kahvesinde de hayranlarıyla bir araya geleceği ifade edildi.

İŞTE ŞORAY’I DUYGULANDIRAN ŞİİR

’’ Venüs’ü kıskandıran güzellik/ Akılları baştan alan, baygın bakışlı ceylan gözler/ Dalga dalga siyah saçlar/ Nice sevdalara yelken açmış, masum bir gülüş, güzel bir yüz/ Pembe dudağından yüze yayılan eşsiz bir gülüş/ İşte Türkan Şoray/ Şüphesiz Türk sinemasının, gelmiş geçmiş en muhteşem kadını/ Şimdi aramızda/ Kadınların Kadını/ Gönüllerin sultanı/ Kayseri’ye Anadolunun güneşi, Kayseri’ye Hoş geldin.’’



OE, VD (OE/AAA)