Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğinde düzenlenen 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, açılış ve onur ödülleri gecesinde 'Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü' alan Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray anısına fotoğraf sergisi açıldı.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'ın objektifinden Şoray'ın 2007- 2012 yıllarını kayda alan serginin açılışında izdiham yaşandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, yönetmen Ülkü Erakalın ve sergi fotoğraflarının sahibi Atilla Dorsay'la birlikte katılan Türkan Şoray, "Çok teşekkür ediyorum, Hoş geldiniz. Çok şükür, ne diyebilirim beni çok mutlu ediyorlar" dedi.

15 yıl aradan sonra Altın Portakal Film Festivali'nde olmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Türkan Şoray, "Çok mutluyum. Bir kere Antalyalılar o kadar sevecen ki söyleyecek söz bulamıyorum. Çok güzel resimler görüyorum" diye konuştu. AKM'deki izdiham nedeniyle makasları dahi Başkan Mustafa Akaydın tutmak zorunda kalırken, hep beraber kesilen kurdelenin ardından fotoğraflara göz atan Şoray, Atilla Dorsay'a “Çok güzel resimler çekmişsin" diyerek, iltifat etti.

Türkan Şoray ve beraberindekiler sergiyi gezerken, AKM'deki özel güvenlik görevlileri kol kola girerek kültür merkezini dolduran Antalyalıların sergi alanına girişine engel olmaya çalıştı. Sergiyi gezen Şoray, "İnanılmaz benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bana değer verdiğini gösteriyor. Bir tanesini görmüştüm. Benim için de gerçekten sürpriz oldu" dedi. Dorsay'a teşekkür eden Türkan Şoray, "Öpüyorum onu" dedi ve Dorsay'ın yanağından öptü.

Sergideki fotoğraflarını sahibi Dorsay ise "Güzel yüzler yakalandığı zaman çok güzel resimler çekilebiliyor. Yeter ki böyle bir yüz olsun" dedi. Türkan Şoray'ın fotoğraflarının setlerde, televizyon programlarının çekimlerinde, çeşitli festivallerde çekildiğini belirten Dorsay, “Hiç poz verdirmedim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise Şoray'a daha önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a takdim ettiği şehrin altın anahtarını vermeyi teklif etti. Yanındaki korumasına seslenen Başkan Akaydın, "Unutturmayın bana. Ama Altın Portakal dışında ayrı çağırırız" dedi. Şoray bu teklif karşısında çok duygulanırken, gelecek yıl festivale filmiyle katılacağını söyledi. Atilla Dorsay'ın da maymuncuk istemesi kahkahalarla karşılandı.

Türkan Şoray, sergiyi gezdikten sonra kendisini görmek için AKM'de toplanan Antalyalılar'a, "Sevginiz sonsuza kadar kalbimde yaşayacaktır" diye seslendi. İzdiham nedeniyle Türkan Şoray'ın AKM'den çıkış yapacağı kapı üç kez değiştirildi. Sonunda Şoray'ı oteline ötürecek VIP minibüs AKM'nin yan çıkış kapısına yanaştı ve Şoray buradan çıkarak kültür merkezinden ayrıldı.