Geçen ay yaşamını yitiren Fenerbahçeli efsanevi milli sporcu Lefter Küçükandonyadis'in anısına 3 Mart'ta yapılacak olan yarışta Yunanistan, İsveçli, Alman ve ABD'li rakipleri ile mücadele edecek olan altı Türk yüzücü, Kumluk Plajı'nda antrenman yaptı. Türkiye'de kış aylarında yapılan ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu olan etkinliğe kısa bir süre kala antrenmanlara ağırlık veren Türk yüzücüler, dün soğuk ve kapalı havaya rağmen denize girip yarışlara hazırlandı. Herkesin şaşkın bakışları arasında soğuk sulara girip yarım saate yakın süreyle kulaç atan yüzücüler arasında yer alan 13 yaşındaki Suat Sönmez ve 65 yaşındaki Necati Sağır, başarılı performansları ile dikkat çekti.

İlçe merkezindeki Kumluk Plajı'nda, 3 Mart Cumartesi günü saat 12.00'da milli yüzücüler Erdal Acet, Nesrin Olgun Arslan ve müzisyen Fuat Saka tarafından startı verilecek olan yüzme maratonu, Kumluk Plajı ile Fener adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki 1.5 kilometrelik kısa parkur olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

2011 yılına kadar Datça Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, 2012 yılından itibaren Datça Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve kişilerin oluşturduğu bir organizasyon komitesi tarafından sürdürülecek. Sivil inisiyatifi maratonun içine dahil ederek katılım ve sahiplenmeyi arttırmayı hedefleyen etkinliğin, bu yıl çok daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.