Kastamonu semalarına adeta imzalarını atan gökyüzünün kartalları, süpersonik yedi uçakla 12 yıl aradan sonra Kastamonu’ya ikinci kez geldi. Akrobasi timi izleyenlere unutulmayacak anı bıraktılar. Zaman zaman 1000 km hızla binlerce seyircinin önünden geçen Türk Yıldızları, yaklaşık 20 dakikalık gösterileri süresince bol bol alkış yağmuruna tutuldu. Ankara’dan havalanıp, Kastamonu Uzunyazı mevkiindeki 20 dakikalık gösterilerinin ardından Türk Yıldızları, Ankara’ya geri dönüş yaptılar.

Türk Yıldızları’nın gösterisinden sonra konuşan Kastamonu Ak Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Güşen; "Şapka İnkılapları çerçevesinde Türk Yıldızları buraya geldi ve gösterilirini gerçekleştirdi. İzlerken Kastamonu olarak, millet olarak göğsümüz kabardı. Böyle bir ordumuz varken sırtımız yere gelmez” dedi.

Türk Yıldızları’nın şapka, kaşkol ve tişörtlerinin de satıldığı Uzunyazı’daki gösteriyi izleyen Vali Erdoğan Bektaş, Ak Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Jandarma Komutanı Tevfik Anzerlioğlu ve Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz’a Türk Yıldızları filosunun Basın ve Halkla İlişkiler Komutanı Binbaşı Bülent Savaş tarafından fotoğraf hediye edildi.

 

EP (AY/RT)