Alarko-Leröy, kuruluşunun 20'nci yılını Antalya ofisinde düzenlenen kokteyl ile kutladı. Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen'in de katıldığı kutlamaya, bölgedeki 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinin aşçıları ve yöneticileri büyük ilgi gösterdi. Somon balığı ile yapılan geleneksel Türk yemeklerini davetlilerin beğenisine sunan Alarko-Leröy AR&GE ekibi, özellikle yaptıkları somonlu mantı, İnegöl köfte, paçanga böreği gibi tatlarla davetlileri şaşırttı. Somonlu kazandibi ve tahinli cevizli somon günün en ilgi toplayan lezzetleri oldu.

ALATON SOMONLU GÖZLEME HAZIRLADI

Ev sahipliğini üstlendiği kokteylde konuklarına elleriyle somonlu gözleme hazırlayan Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi Leyla Alaton, şirketin AR&GE ekibinin somon balığını yöresel yemeklere uygulayarak, geleneksel ama modern yeni tatlar yakalamakta ustalaştığını belirtti. 20 yıl içerisinde somon balığına geleneksel sofralarda yer açtıklarını dile getiren Alarko-Leröy Genel Müdürü Bülent Işık, "Somonun döner, çiğ köfte, pastırma ile uyumunu test ettik ve damak tadımıza uygun lezzetlerini keşfettik. Aynı heyecan ile diğer yöresel yemeklerde de Türk damak tadına uygun somon balığını denemeye devam ediyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz" dedi.

HAMSİYE RAKİP DEĞİLİZ

Kokteylde 27 çeşit somonlu lezzeti konukların beğenisine sunduklarını belirten Bülent Işık, Karadeniz'in hamsisi ile rekabet halinde olmadıklarını, somon balığı kullanarak yapılabilecek yemekleri tüketicilerle buluşturduklarını aktardı. Somon balığının hamsiye göre daha avantajlı olduğunu belirten Bülent Işık, "Hamsi mevsimsel olarak çıkarken, somon 12 ay bulunması mümkün bir balık. Hamsi kara etli bir balık olduğu için bu ürünlerde kullanma şansınız pek yok. Hamsi proteini yüksek olduğu için bozulma süreci çok daha hızlı. Somon kültür balığı olduğu için raf ömrü uzun ve her şekle sokabiliyorsunuz" diye konuştu.

SOMONLU KUTLAMA PASTASI

Kuruluşlarının 20'nci yılını Antalya bölgesindeki tüketicileriyle birlikte kutlayan Alarko-Leröy'ün kutlama pastası da somonla yapıldı. Leyla Alaton ve Bülent Işık'ın AR&GE ekibi ile birlikte kestiği pasta, konuklar tarafından beğenildi.