Azerbeycan'ın Gence Kentinde yaşayan Güneş Abdurrakhmanova, 2002 yılında arkadaşlarıyla Bodrum'a tatile geldi. Abdurrakhmanova, Turgutreis’te de kafe ve çay ocağı işleten Ziya Teyfur’la tanıştı. Tatil süresince arkadaşlık yapan Abdurrakhmanova ve Teyfur birbirlerine aşık olarak evlenmeye karar verdi. Ülkesine dönmeyen Güneş Abdurrakhmanova 14 Ekim 2004 tarihinde, Turgutreis'te, Ziya Teyfur’la evlendi. Abdurrakhmanova evlendikten sonra da Türk vatandaşı olmak için İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak Abdurrakhmanova'nın isteği bugüne kadar kabul edilmedi. Abdurrakhmanova, Türk vatandaşı olamadığı için her altı ayda bir 370 lira ödeyerek oturma izni almak zorunda kaldığını her defasında kendisine, ne zaman memleketine döneceği ve ne kadar kalma süresi istediğinin sorulduğunu belirtti. Abdurrakhmanova, şunları kaydetti:

"Son olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden 17 Ekim 2011 tarihinde gelen resmi yazıda 'Başvurunuzla ilgili bilgiler Muğla Valiliği'ne gönderilmiştir' deniliyordu. Ama yine bir sonuç çıkmadı. 2004 yılında evlenip yuva kurduk. Türk vatandaşı olmak için başvurdum. Hala kabul edilmedim. Sınır dışı edilme korkusu yüzünden çocuk sahibi olamadık. Türk bayrağı altında bu topraklarda yaşamak istiyorum."

Ziya Teyfur da eşi Güneş Abdurrakhmanova’nın Türk vatandaşı olacağı ve sınır dışı edilme korkusu bulunmadan yaşayacağı günleri sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.



YA(İÖ/CK)