Skal Antalya Kulübü'nün ekim ayı toplantısı Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'ndeki Champion Tatil Köyü'nde Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık'ın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, özellikle Kırgızistan'dan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin televizyonlarda gösterilmesi için teklif geldiğini belirterek, "Bazı ülkelere Bakanlık desteği ile dizilerin ücretsiz olarak verilmesi için görüşmelerimiz olacak" dedi.

'DİZİLERİ TANITIM MALZEMESİ OLARAK KULLANMALIYIZ'

Türkiye'de dizi sektörünün çok önemli noktalara geldiğini vurgulayan Arıcı, şöyle konuştu:

"Kırgızistan'dan Muhteşem Yüzyıl dizisinin Kırgız televizyonlarında gösterilmesi konusunda teklif geldi. Bazı ülkelerde dizilerimizin bakanlık desteği ile ücretsiz olarak gösterilmesini istiyoruz. Diziler sayesinde insanların evlerine kadar girmiş oluyorsunuz. Dizi sektörünü Bakanlık olarak bizim daha fazla önemsememiz gerekiyor. Bugün, Ortadoğu ülkelerinden ülkemize gelen misafirler, İstanbul'da dizi setlerinin bulunduğu yerlere otobüslerle giderek hatıra fotoğrafları çektiriyor."

'SANAT CAMİASI İLE ARAMIZ İYİ OLMASA DA DESTEK VERİYORUZ'

Arıcı, Altın Koza Film Festivali'ne katılan 16 filmin 14'ünün Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği almış filmler olduğuna işaret etti. Arıcı, "Son dönemde sanat camiası ile aramız çok iyi olmasa da görüleceği gibi Bakanlık olarak ciddi desteklerimiz oluyor ve olmaya da devam edecek" diye konuştu.

'HİNT DÜĞÜNLERİNİ ANTALYA'YA ÇEKECEĞİZ'

Abdurrahman Arıcı, birkaç güne kadar beş günlük bir Hindistan seyahatine çıkacağını söyledi. Arıcı, şöyle devam etti:

"Bu beş gün boyunca Hindistan'da düğün organizasyonları için temaslarda bulunacağız. Hindistan düğün organizasyonlarını bu temaslarımızla ülkemize ve özellikle Antalya'ya çekmeye çalışacağız. Bilindiği gibi Hindistan nüfusu oldukça yoğun. Hindistan nüfusunun yüzde 15- 20'lik bir yüksek gelir sahibi kesimi var. Bu kesim düğünlerini yabancı ülkelerde yapmayı tercih ediyor. Antalya bölgemizde de bu tür düğün organizasyonları için son derece uygun turistik tesislerimiz yer alıyor. Bu çalışmanın ülkemize tanıtım noktasında da ciddi bir katkısı olacağı inancındayız."