Kahveci, tepki olarak iki gün cinayetin işlendiği hastanede iş bırakacaklarını belirtirken, Türk Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla cinayetin işlendiği  Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde iki gün iş bırakacaklarını söyledi.

Sağlıkta şiddetin yasalarla ağır cezalandırılması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini ve önlem alınmasını istediklerini kaydeden Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istedik. Bu amaçla Sağlık Bakalnlığı'na başvurumuzu yaptık. Sağlık Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde de Bakanlıkta tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek ortak bir çalışma yapılmasını istedik. Fakat ne yazık ki şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. Gaziantep'te yaşanan bu vahim olay sonrasında artık herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmeli ve harekete geçmelidir."

Halkın bilgilendirilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Kahveci, "Özellikle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için yoğunu çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Televizyonlarda kamu spotları, hastanelerde hasta ve hasta yakınlarına sağlıkla şiddetle ilgili broşürler verilmesi gibi sosyal çalışmalar gerçekleştirilmelidir" diye konuştu.



DHA(MV/İD)