Avrupa’daki Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüşe geçti. Sınır kapılarında yoğunluk artarken, karayoluyla çalıştıkları ülkelere gitmek isteyen Türk işçileri Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun uyruklar oluşturdu. Sabah erken saatlerde çıkış yapabilmek için gümrüğe gelen yaklaşık 500 araç, Türk tarafındaki işlemlerinin ardından Bulgaristan’a çıkış yapabilmek gümrük sahasında saatlerce bekledi.

Bulgaristan tarafının işlemleri yavaş yaptığını ve az peronla hizmet verdiğini kaydeden Türk işçisi Nevzat Türk, “Bu güne kadar tatil güzeldi ama dönüş yolu çileli başladı. Bulgar tarafında az peron var ve çıkış yapmak için yaklaşık 4 saattir beliyoruz” dedi.

“DEVLET YILDA BİR KEZ SAHİP ÇIKSIN”

Almanya’da yaşayan Badiye Taytekin, yılda bir kez olsun devletin kendilerine sahip çıkmasını isteyerek şunları söyledi:

“Türk işçilerinin kaderi bu mudur? Her sene bu bize reva görülüyor. Biz pazartesi 04.30’da kalkıp işlerimize gideceğiz. Bizim Türkiye’ye hiçbir sıkıntımız yok. Yılda bir kere devlet bize sahip çıksın. Başka bir şey istemiyoruz, yazık değil mi bize. Bir çözüm bulunsun.”

Gümrük sahasında 5 saattir beklediğini belirten Orhan Yılmaz ise, “Danimarka’ya gideceğiz ama gümrüğü geçemiyoruz. Aşağı yukarı her yıl aynı sıkıntı oluyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Hava da çok sıcak çıkış yapmak için bekliyoruz mecburen” diye konuştu.

KLAKSONLI TEPKİ

Uzun kuyruklar oluşması araçlarıyla bekleyen Türk işçilerinin tepkisine de neden oldu. Uzun süren işlemler nedeniyle gümrük sahasında bekleyen sürücüler klaksonlarla durumu klakson çalarak protesto etti.



EÖ(LK/AAA)