Adana'da konfederasyonuna bağlı sendikacılarla toplantı yapan Genel Başkan Mustafa Kumlu, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu günler geçirdiğini kaydetti. Ancak böyle bir dönemde özellikle siyasi parti liderlerinin birbirlerine karşı tutumlarının rahatsızlık verdiğini belirten Kumlu, "Türkiye'de barış, birlik ve beraberliğin olması gerektiği çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Özellikle siyasi parti liderlerinin, birbirlerine karşı tutum ve davranışları bizleri rahatsız ediyor. Vatandaş olarak sivil toplum kuruluşları olarak, siyasi partiler olarak en çok ihtiyacımız olan birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"BİNE YAKIN İŞYERİNDE ÖRGÜTLENMEMİZE RAĞMEN YETKİ ALAMADIK"

Toplu İş İlişkileri İş Yasa Tasarısı ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kumlu şöyle konuştu:

"Toplu İş İlişkileri İş Yasa Tasarısı çıkmadığı için bekliyoruz. Çalışma Bakanlığı şubat ayından beri yetki veremiyor. Yeni örgütlenip de yetki bekliğimiz bini geçen işyeri var. Bu yasa tasarısı 250 bine yakın işçiyi ilgilendiriyor. Bu konuda belli bir yere geldik. Ancak parlamento tatile girmeden bu yasa tasarısını halledemedik. Türk-İş'in en çok sıkıntı çektiği konulardan biride herkes Türk-İş'in gözüne bakıyor. 'Ya bu Türk-İş yöneticileri niye oturuyor. Türkiye yanıyor' diyorlar. Bu yasa tasarısı çıkmadığı için ne yapalım dedik. Kentlerde, yürüyelim mi dedik. Ancak bir şeyi yaparken neticesinin ne olacağını değerlendirmeniz lazım. Türkiye'de her gün televizyonlarda canların kaybedildiğini duyarken sizin sokağa çıkmanızda haklı duruma gelemezsiniz."

'HÜKÜMETİN ARKA BAHÇESİ UZLAŞMACI DİYORLAR'

Türk-İş yöneticilerinin hepsinin dünya görüşünün farklı olabileceğini ancak bunun iktidarı destekleyen bir şekilde yansıtmasının mümkün olmadığını belirten Kumlu şöyle devam etti:

"Diyorlar ki, 'Uzlaşmacı sendikacılar', 'Hükümetin arka bahçesi.' Şunu söylemek istiyorum. Hepinizin bir dünya görüşü var. Siz bu iktidarı destekleyen veya başka siyasi görüşte insanlar olabilirsiz. Ama Türk- İş topluluğu, herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi ve yandaşı olma ihtimalini o yöneticiye vermez. Ama maalesef bir insanın adı çıkacağına canı çıksın derler. Geriye doğru baktığınızda genel başkan olduktan sonra bu hükümete en ağır eleştirileri getiren kişiyim, yönetimim. Ama bunu bir türlü anlatamıyoruz. Bu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberlik için bu işi götürmeye çalışıyoruz."