Hacılar, Habur Sınır Kapısı üzerinden otobüslerle Türkiye'ye giriş yaptı. Haca giderken Irak Hükümeti'nin vize sorunu ile karşılaştıkları için 1 hafta Silopi’de konaklamak zorunda kalan ve bu süre içerisinde ilçe halkının kendilerine sahip çıktığını belirten hacılar, ilgiye kayıtsız kalmayarak dönüşte ilçede esnafları dolaşıp çocuklara para ve çikolata dağıttı. Hacılardan Osman Güllü, güzel ümitler içinde gittiklerini ve güzel duygular içinde geldiklarini belirterek, şöyle dedi:

"Burada yaşanılanları unutmayacağız. Bu çocuklara çok şey borçluyuz. Bizlere çok şey anlattılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yörede yaşayan herkese bizlere gösterdikleri tavırdan dolayı teşekkür ediyoruz."

Çocuklara para verdiğini, bazılarının bunu kabul etmemesi üzerine, "Kendinize çorba için" dediğini aktaran Seyfettin Aksu ise, "Bu halka ne kadar teşekkür etsek azdır"dedi.
Kutsal topraklara gitmeden önce Silopi de kaldıkları sürece çok iyi ağırlandıklarını belirten hacılardan Şükrük Aksit da, "Silopi halkından çok memnunuz. Gidince de bizi uğurladılar. Şimdi döndük yine de bizleri karşılamaya gelmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz yerde de yaşadığımız yerde bunları tek tek anlatacağız. Buradaki herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 
MSY(GG/İD)