GÜN AYRILIK GÜNÜ DEĞİL, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz 16'ncı Türk Dünyası Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada; "Türkiye şu günlerde adeta ateş hattından geçiyor. Güneydoğu’dan peş peşe şehit cenazeleri geliyor. İşte bu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Gün ayrılık günü değil, birlik olma günüdür. Dünyaya haykırıyor ve diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, şanlı bayrağımız sonsuza kadar semalarımızda dalgalanacak, ezanlar minarelerde yankılanacak, milletimizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” sözleri ile son günlerde düzenlenen terör saldırılarına cevap verdi.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ; “BÜTÜN DÜNYANIN UMUDU DA BİZİZ”

Düzenlenen programda “Biz bu toprakları sahiplemenin bedelini ödedik ödemeye de devam ediyoruz” diyen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş şunları söyledi: “Bizi bu topraklardan ayırmak isteyenlerin umutları Çanakkale Savaşı’nda sona ermiştir. Bu konuda hiç kimsenin bir terettüdü yok. Başımızda 12 Eylül öncesi bir terör belası vardı ne oldu onlar. Sonrada Asala işleri çıkmıştı ne oldu onları bilen var mı? Artık sağcı solcu diye birbirini vuran çocuklarımız yok. Ben üniversite yıllarımda iken başımıza çorap örmenin formülü oydu. Şimdi ise bizi PKK ile yıldırmaya çalışıyorlar. İnşallah bu günlerde atlatacağız. Biz her sabah yeni bir dünyaya uyanıyoruz. Bütün dünyanın umudu da biziz. Biz dünyaya da Anadoluluk yapacağız.”

Konuşmalardan sonra halk oyunları ekipleri gösterilerini yaptı, gösterilerin ardından Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nın düzenlediği Türk Dünyası Kitap Sergisi ve Türk Dünyası resim sergisinin açılışları yapıldı. Kitap sergisini gezen Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın dikkatini ise en çok Murat Erdin’in yazdığı, 'Bugün AKP için ne yaptın?' isimli kitap çekti. Bir süre kitabı inceleyen Bektaş, tebessüm ederek; sergiyi gezmeye devam etti.

 

EP (AY/RT)