Datça Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin oluşturduğu bir organizasyon komitesi tarafından düzenlenen maratonda, 4’ü Yunan, biri İngiliz, 33’ü Türk, 38 yüzücü yarıştı. Milli yüzücülerimiz Erdal Acet ve Nesrin Olgun Arslan tarafından startı verilen maratonda, Kumluk Plajı ile Fener adası arasındaki 5 millik uzun parkurda 25 yüzücü, Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü’nün iskelesi arasındaki 1.5 millik kısa parkurda ise 13 yüzücü mücadele etti. Hava sıcaklığı 16, deniz suyu sıcaklığı ise 19 derece olarak ölçüldü.

Kaymakam Hamdi Üncü, maratonun startı verilmeden önce yaptığı konuşmada, bu organizasyonun Datça’da 6 yıldır düzenlendiğini dikkat çekerek, "Türkiye’de ilk ve tek olması açısından çok önem taşıyor. Gerek kaymakamlığımız gerek belediyemiz bu organizasyonu destekliyor. Sivil toplum inisiyatiflerini ve devletin kurumlarını biraraya getirmesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

Maratonda sporcuların sadece yarışmadıklarını, aynı zamanda sosyal sorumluluk içeren bir etkinliğin içinde olduklarını ifade eden Kaymakam Üncü, "Geçen yıl denizlerimizdeki biyolojik çeşitliliğinin, ondan önceki yıl Ege kıyılarının önemli bir sorunu olan insan kaçakçılığı sorununu ele almıştık. Bu yılki organizasyon ünlü milli futbolcumuz Lefter’in anısına düzenlendi. Türk Futbolunun Ordinaryüsü Lefter’in bugün burada anılıyor olması çok anlamlı. Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik ortamda, ahlaki ve dürüstlüğü ile karakteri ile futbolun simgesi haline gelen Lefter’i anmak bir Fenerbahçeli olarak benim için gurur verici bir olay. Bugün bu maratona katılan Yunan sporcularımızı da kutluyorum" diye konuştu.

Her iki maratonu başarıyla tamamlayan sporcular kıyıya gelişlerinde alkışlarla karşılandı ve kendilerine bal ve harnup pekmezi ikram edildi.



MÇ(İÖ/CK)