Henüz 22 yaşındayken İstanbul Tarabya Oteli'nin resepsiyonunda çalışan Ahmet Özkal, 1966 yılında Norveçli İngi Kirsebom ile tanıştı. İki genç arasındaki duygusal yakınlaşma 10 gün sürdü. İngi Kirsebom ülkesine döndükten sonra hamile kaldığını öğrendi. Fakat bu durum Ahmet Özkal’a bildirilmedi.

1967 yılında dünyaya gelen Vendela 15 yıl önce Türkiye’deki babasının varlığından haberdar oldu. 15 yıl boyunca da babasını bulabilmek için sürekli İstanbul’a gidip geldi. Bu arada Vendela Norveç’te oyunculuk ve top modellik yapmaya başladı ve dünyaca ünlendi. Bu arada evlenen Vendela’nın Julia ile Hannah isimli iki kızı oldu.

İLK BULUŞMA

Vendela, Ahmet Özkal’ın İstanbul’dan bir arkadaşına ulaşınca babasının Marmaris Kumlubük’te yaşadığını öğrendi ve 1.5 ay önce de babasını arayarak kendisiyle tanışmak istediğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Dalaman’a gelen Vendela’yı kardeşi Ahmet Suphi Özkal alarak evlerine getirdi. Şirin Özkal ile evli olan ve Ahmet Demir Özkal (30) ile Ahmet Suphi Özkal isminde iki çocuğu olan Ahmet Özkal kızıyla buluştu.

KUMLUBÜK'TE İKİ GÜN KALDI

Kumlubük’te babası Ahmet ile karşılaşan Vendala onuruna Özkal ailesi tüm dostlarına bir yemek verdi. Yemekte mutlu anlar yaşandı. Yemek sırasında kardeşi Ahmet Suphi Özkal ve babasıyla Vendela’nın ne kadar çok birbirlerine benzediği ortaya çıktı. Vendela kısa zamanda aileye uyum sağladı. Şirin Özkal’ın da kendi çocuğu gibi özen gösterdiği Vendela Kumlubük’te iki gün kalarak ülkesine döndü. Fakat telefon trafiği kesilmedi.

Vendela, özel sözleşmesi bulunan Oslo NRK ekibiyle birlikte Kumlubük’e gelerek bu birlikteliği görüntüledi. Fakat arada yapılan anlaşma gereği görüntülerin Eylül ayında yayınlanması kararlaştırıldı. Özkal ailesine de Türkiye’de basın yasağı getirildi.

13 YAŞINDAYKEN KEŞFEDİLDİ

ABD'nin dünyaca ünlü model ajansı Ford'un sahibi Eileen Ford tarafından 13 yaşındayken keşfedilen Vendela, “Batman ve Robin” ile “Kim Kimin Yerinde” filmlerinde George Clooney, Uma Thurman ve Arnold Schwarzenegger gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Evli olduğu Norveçli işadamından 2007 yılında boşanan top model babasını bulmanın mutluluğunu yaşarken yaz tatilini de Marmaris’te geçirmeye karar verdi.