Muğla genelinde turizm sezonu öncesi, yaşanan sıkıntıları değerlendirmek, sorunlara çözümler üretmek ve gelen turistin kalitesini arttırmak amacıyla İçmeler’deki Holiday Resort Otel’de turizm değerlendirme toplantısı düzenlendi. Muğla Valisi Fatih Şahin'in başkanlığındaki toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, Bodrum Denizciler Deneği Başkanı Mustafa Demiröz ile Muğla'nın ilçelerinden çok sayıda belediye başkanı ile sektör temsilcisi katıldı.

YATIRIM İÇİN PROJE BEKLENİYOR

Muğla'ya her türlü yatırım için destek vermeye hazır olduklarını, ancak yetkililerden de proje beklediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, “Muğla'nın turizmden daha iyi pay almasını sağlamak amacıyla, yapabileceğimiz çalışmaları tartıştık. Muğla, Balkan ülkeleri, İskandinav ülkeleri ve Hindistan gibi farklı pazarlarda tanıtılabilir. Turizmde alınan payı arttırmak için değişik pazar arayışına yönelmeli. Rusya, Ukrayna ve Polonya, önemli bir pazar. Polonya geçen yıl 4.3 büyüdü. Polonya'da siyasi istikrar var. Avrupa'nın gözdesi olarak gösterilmeye başlandı. İstikrar olduğu için, Avrupa'nın yatırımlarını da çekmeye başladı. Polonya pazarına girerken, daha güçlü olmayız. Daha sağlam etkili tanıtım projeleri ile bu pazara girmeliyiz” dedi.

VALİ, “KALİTELİ TURİST ÇEKİLMELİ”

Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Muğla Valisi Fatih Şahin, “Bu güne kadar yapılan çalışmalar, bundan sonra hangi metotları izlememiz gerekiyor, daha fazla ve para harcayan turist nasıl çekebiliriz, nerelerde dar boğazlar var, hangi çalışmalarda bakanlığımızla çalışabiliriz gibi soruları masaya yatırdık. Muğla, Türkiye ve dünyada önemli potansiyelleri olan bir il. Bu toplantının sonuçlarının hayata geçmesini sağlamak, Muğla'nın turizmdeki payını arttırmak için çalışıyoruz. Turizmi çeşitlendirme adına çeşitli faaliyetler yaparak, süreyi uzatmalıyız. Fuarlara katılmak yeterli olmuyor. Yurtdışındaki tur operatörlerini, basın mensuplarını Muğla'ya davet ederek, ağırlayabiliriz. Sadece deniz, kum güneş ile değil, alternatif turizm seçenekleri de sunarak, potansiyelimizi arttırmamız gerekir” diye konuştu.