Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan kullandığı cep telefonunu  değiştirmesini istedi. Resort Turizm Kongresi'nde "Turizmde Bilişim" konusunda turizmcilere seslenen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, 492 çalışanı ile Türkiye'nin en büyük bilişim şirketi olduklarını söyledi. 19 yıldır Türkiye'de hizmet veren bir Türk şirketi olduklarını belirten Tamer Özmen, "Türkiye'de bilişim teknolojileri sektöründe 150 bin kişi var ve bunların 112 bini Microsoft sayesinde para kazanıyor. 2.5 milyar dolarlık bir değerden bahsediyoruz. Brezilya'da GSMH Türkiye'nin iki katı ama bilişim teknolojilerine yatırımları 6 kat daha büyük. O yüzden Türkiye teknolojik yatırımlara daha çok dikkat çekmeli" dedi.

Dünyada Windows 7 kullanıcı sayısının 790 milyon olduğunu açıklayan Tamer Özmen, yeni ürünleri Windows 8'de ise kullanıcı sayısının hızla arttığını ve bu yıl sonuna kadar 380 milyonu geçmesinin beklendiğini kaydetti.

Türkiye'de Facebook, Twitter başta olmak üzere bilgisayar programlarının çok kullanıldığını, ancak üretim konusunda aynı başarının gösterilemediğine işaret eden Özmen, "Tüketiyoruz, internette sohbet etmeyi seviyoruz ama bir şekilde üretmeyi başaramıyoruz. Bilişim sektöründe 65 milyar dolar gibi bir pazar var ama Türkiye'nin payı yok denecek kadar düşük" dedi.

BAKAN GÜNAY'A 'TELEFONUNU DEĞİŞTİR' ÖNERİSİ

Tamer Özmen'in konuşmasını bitirmesi ve soru-cevap bölümüne geçilmesi esnasında, otoromun moderatörü Yusuf Hacısüleyman, Microsoft Genel Müdürü'nün akıllı telefonlar konusundaki sözlerine atıfta bulunarak, toplantıdan önceki kahvaltı esnasında Özmen'in kendisine telefonunu değiştirmesini önerdiğinden söz etti. Bunun üzerine araya giren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen, "Sayın Bakan'a da telefonunu değiştirmesini söyledim" dedi.

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Iphone 4 marka telefon kullandığı öğrenildi.

50 MİLYON DEĞİL 100 MİLYON TURİSTİ HEDEFLEMEMİZ LAZIM

Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Türkiye'nin 2023 yılında 50 milyon turist hedeflemesinin yeterli olmadığını belirterek, hedefin 100 milyon turist olması gerektiğini söyledi. Kongrenin ikinci oturumunda söz alan Talha Görgülü, turizmcilerin son dönemlerde sık sık dile getirdiği, yeni otel yatırımlarının sınırlandırılması söylemlerine katılmadığını belirterek, Türkiye'nin yatak kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Talha Görgülü, 15 sene önce 'Türkiye turizmde 25- 30 milyon rakamlarını hedeflemelidir" dediğinde, sektörden bazı kimselerin göbekleriyle güldüğünden yakınarak, "50 milyar döviz girdisi dediğimde de başka yerleriyle gülmeye başladılar. 30 milyon turist rakamını tahmin ettiğimiz tarihlerden çok daha önce yakaladık. Dünya Turizm Örgütü de bu başarıyı 15 yıl önceden gördüklerini belgeleriyle yayınladı. Bu, Türkiye'nin turizm sektöründeki başarısıdır" diye konuştu.