Tesisin açılışına, Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, eşi Sevilay Gödekmerdan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdür Cumhur Güven Taşbaşı Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun ve çok sayıda davetli katıldı. Tesis, 350 kişilık restoran, havuz başı ve sahili ile 500 kişiyi ağırlayabiliyor. Turizmci Yılmaz Algül, yaptığı konuşmada, 5 bin 500 metrakare alanda hizmet verdiklerini söyledi. Algül, şöyle dedi:

"Mitolojide Zeus ve Hera'nın kızı olan Hebe, 'güzellik tanrıçasıdır.' Hebe, tanrılara ölümsüzlük sağlayan meyveleri ikram eder. Gençlik ve güzellik bahçeleri olarak da bilinir. Kendini genç ve güzel hissetmek isteyen herkesi Hebe'ye bekliyoruz. Hebe, sakin ve huzur isteyenlerin mekanı olacak. Yüksek müzik sesinin olmayacağı, insanların sakince deniz ya da havuzda yüzebileceği mekan hazırladık. Ege’nin yöresel tatları ve balık çeşitlerinde iddialıyız."

TURİZMDE YÜZDE 5'LİK DÜŞÜŞ

Açılışa katılan Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, gazetecilerin turizm ile ilgili sorularını yanıtladı. Geçen yıla göre gelen turist sayısında yüzde 5 oranında bir düşüş görüldüğünü belirten Taşbaşı, özellikle Avrupa Futbol Şampiyonası’nın bunda etkili olduğunu söyledi. Türkiye'ye gelmesi beklenen turistlerin bir bölümünün Polonya ve Ukrayna'da oynanan maçları izlemeye gittiğini, "Futbol bitti hareketlilik başladı" derken Temmuz ayı sonundaki 2012 Londra olimpiyatlarının kapıya dayandığını hatırlatan Taşbaşı, "İngiliz turist sayısında düşüş olacaktır. Ama Türkiye İskandinav ülkelerinde parlayan bir turizm bölgesi. Bu nedenle düşüşlerin bu şekilde telafi edileceğini düşünüyorum. Turistlere yeni alternatifler sunarsak sorun olmaz. Bodrum, pansiyonculuğun en etkin yaşandığı yerlerden biri. Bu nedenle kolay kolay duraksama yaşamaz" dedi.

FİYAT POLİTİKALARI

Taşbaşı, İspanya'nın da turizm pastasındaki payını arttırmak inanılmaz fiyat politikaları geliştirdiğini belirterek, "İspanya, 'Her şey dahil' sisteminde inanılmaz fiyat düşüşleri yaptı. Rusya da ayakta vize verecek ofisler açtı. Yunanistan da yine düşük fiyat uygulaması ile rekabeti canlı tutmaya çalışıyor" diye konuştu.

RES REHBERLERİN ZEHİRLENMESİ

Taşbaşı, geçen yıl Rus tur rehberlerinin sahte içkiden zehirlenerek ölmesi olayının ilk etapta Rus turistin tercihini etkilediğini dile getirdi. Taşbaşı, "Ancak, aynı olayın herhangi bir yerde tekrarlanmaması durumu düzeltti. Tekrar yaşanması büyük sıkıntı yaratırdı. Tercih etmeme düşüncesi böylece kırıldı" dedi.



NK(İÖ/İD)