Muğla'nın Bodrum İlçesi’ne gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, DHA’ya yaptığı açıklamada, 2012 yılının turizm hedeflerini anlattı. Taşbaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Şarapları Platformu'nun yürüttüğü kampanya ile İngiltere'nin en büyük şarap odaklı merkezi olan Vinopolis'te 'Discover the Roots Inaugural Wines of Turkey' adlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve Türk şaraplarına olan ilginin büyük olduğunu söyledi. Taşbaşı, “Bakanlığımızın da desteğiyle 17 Mayıs 2011 tarihinde Wines of Turkey (WOT) standında Londra Uluslararası Şarap Fuarı'na katılan Türk şarapları, toplam 150 ödül kazanarak çok özel bir başarıya imza attı. Bu yıl 350'den fazla şarap ithalatçısı ve medya mensubunun katılacağı Dünya Şarap Konferansı'nı Kasım ayında İzmir'de gerçekleştireceğiz” dedi.

2012 TÜRKİYE'DE ÇİN YILI

Türkiye'nin bu yıl ev sahipliği yapacağı önemli uluslararası organizasyonlar ile 50'ye yakın ülkenin televizyonlarında etkin tanıtım yapılacağını belirten Taşbaşı, “Ekim ayında Antalya'da İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA), İstanbul'da Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANRV) Kongreleri ve Kasım ayında yine Antalya'da İrlanda Seyahat Acentaları Birliği (ITAA) Kongresi yapılacak. Ayrıca 2014 Kasım ayında Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA) Genel Kurulu Antalya'da yapılacak ve en önemlisi ise 2012 yılını Türkiye'de Çin yılı, 2013'ü de Çin'de Türkiye yılı olarak ilan ettik. Bu nedenle bu yıl başladığımız tanıtım çalışmalarında Çinli mankenlerin yer aldığı ve çekimleri Bodrum, İstanbul ile Antalya'da yapılan broşürler şu anda acentalar aracılığı ile Çin'de dağıtılmaya ve tanıtımlar yapılmaya başlandı” dedi.

YENİ TANITIM ATAŞELİKLERİ AÇILACAK

Tanıtım faaliyetlerinin halen 37 ülkede 40 müşavirlik ve ataşelik aracılığı ile yürütüldüğünü belirten Taşbaşı, bu yıl Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği (Yunanistan), Şangay Kültür ve Tanıtma Ataşeliği (Çin), Sidney Kültür ve Tanıtma Ataşeliği (Avustralya), Toronto Kültür ve Tanıtma Ataşeliği (Kanada), Sao Paulo Kültür ve Tanıtma Ataşeliği (Brezilya) ve St. Petersburg Kültür ve Tanıtma Ataşeliği (Rusya) açılacağını belirtti.

ERKEN REZERVASYON BAHARI YAŞANACAK

Taşbaşı, erken rezervasyonlarla ilgili kampanya çalışmalarına ise 22 Aralık 2011 tarihinde başlandığını belirti. Taşbaşı “Bu yıl tam bir erken rezervasyon baharı yaşamak istiyoruz. 2009 yılında 300 bin civarında olan bu rakam geçen yıl 1 milyon 700 bine ulaştı. Bu yıl 2 milyonun üzerini hedefliyoruz. İç turizmde kampanyaların cazip hale getirilmesi, yerli turiste çeşitli avantajlar sağlanması ve bilinçlendirilmesi gerçek bir erken rezervasyon baharı yaşatacak. Tatil yapmayı akıllarından geçirenler erken rezervasyon yaptırarak çok daha ucuza maledebilirler. Bu nedenle tatil yapacak vatandaşlarımıza şimdiden yerinizi ayırtın diyoruz” dedi.