Genç Turizmciler Derneği üyeleri Üsküdar Altunizade Mahir İz Caddesi'nde saat 07:30'da bir araya geldi. Dernek Başkanı Bulut Bağcı, terörü kınamak, yaşanan son olayları kamuoyuna duyurmak için araçlara siyah kurdele bağlama eylemi gerçekleştireceklerini belirtti. Bağcı, “Biz turizm sektöründe faaliyet gösteren Genç Turizmciler Derneğiyiz. Terör sadece Türkiye'de değil dünyada milletlerin başına bela olmuş bir oluşumdur. Bugün bunun en kötü örneklerine ülkemizde rastlamaktayız. Bugün buradaki eylemimizin amacı dernek olarak terörün sadece siyasi bir olgu değil, aynı zamanda ekonomik bir boyutunun olduğunu sembolize etmektir" dedi.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyerek sağduyulu olmaları çağrısında bulunan Bult Bağcı, terörün sadece siyasi boyutuyla ele alınmaması gerektiğini, dünyada bir ekonomisinin de olduğunu ve bu ekonomiler içinde en çok zarar görenin turizm sektörü olduğunu savundu.

OTELLERDE REZERVASYON İPTALİ

Dünya genelinde terör olayları sonrası yapılan araştırmalarda otel rezervasyonlarında düşüşlerin yaşandığını belirten Bağcı, Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan saldırı sonucu bir polis memurunun şehit olması üzerine sektör olarak yaptıkları araştırmada birçok otelde rezervasyonların iptal edildiğini söyledi. Bu duruma neden olan faktörün, haberlerin anında duyulması olarak açıklayan Bağcı, İspanya ve Irak'tan örnek vererek “İspanya'da yaşanan bir terör olayı anında BBC'de, CNN'de yada Irak'ta yaşanan bir terör olayı anında El Cezire'de yada CNN'de yayınlanıyor. Bu şekilde turizm sektörü de ekonomik anlamda etkileniyor. Bu durum şimdi Türkiye için de geçerli" diye konuştu.

Turizmciler olarak terörün önüne nasıl geçebileceklerinin düşünülmesi gerektiğini dile getiren Bağcı, Turizm ve Kültür Bakanlığı başta olmak üzere devletin birçok kurumunun reklamlarla, tanıtımlarla bunları biraz daha geri planla itmesi gerektiğini ifade etti.

Genç Turizmciler habercilere yaptıkları açıklamanın ardından ellerindeki siyah kurdeleleri trafikte araçların yan aynalarına bağladı.