Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Basın Sözcüsü Hayriye Sadullahoğlu Argun, kötümser havanın haziran ayında Rus turist operasyonlarının başlamasıyla birlikte dağılacağını kaydetti. Argun, geçen sezon yakalanan doluluk oranlarının bu yıl tekrarlanacağı yönündeki beklentinin gerçekçi olmayacağını belirtti. Argun, "Mısır ve Tunus olayları geçen yıl anormal bir durum yaratmıştı. Bu yılki rakamları geçen yıla göre değil, bir önceki yıla kıyaslamamız daha gerçekçi olur. Bölgemizdeki bazı oteller şu an yüzde 60, bazıları ise yüzde 90 dolu. Rus turistlerin gelmesiyle birlikte Haziran ayında gelen turist sayısı normal seviyeye gelecek" diye konuştu.

YÜZDE 15'LİK DÜŞÜŞ VAR

Alaiye Resort Otel Genel Müdür Yardımcısı Mahir Oktay ise bölgedeki tesislerde geçen yıla göre doluluk oranında yaklaşık yüzde 15'lik bir düşüş yaşandığını belirtti. Düşüşün daha çok Alman pazarında yaşandığına dikkati çeken Oktay, "Bu ay da geçen yılki rakamları yakalamamız zor görünüyor. Ancak Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren doluluk artacak" dedi.

Kahya Otel Müdürü Kemal Kahya da geçen yıl mayıs ayının ilk haftasında yüzde 80 olan tesisteki doluluk oranının bu yıl yüzde 60'da kaldığını söyledi.

Nisan 2011'de Antalya'ya 767 bin turist gelirken, bu yıl aynı dönemde gelen turist sayısı 646 bin olarak kaydedildi.