Antalya'da Kurban Bayramı hareketli başladı. Bayram namazının ardından kurbanlarını kestirmek için belediyelerin hazırladığı toplu kesimhanelere akın eden Antalyalılar, bir yandan kurbanlarını kestirdi, bir yandan da akrabalarıyla bayramlaştı. Sabah saatlerinden itibaren belediyelerin tahsis ettiği 15 kurban kesim noktası, vatandaşın akınına uğradı. Kesim görevlilerinin aralıksız çalıştığı noktalarda, bazı vatandaşlar, sıra beklememek için kendi kurbanını kendisi kesti. Ailelere, kesimi izlemesi dahi sakıncalı olan çocukları yardım etti. Bazı çocuklar hayvanların kesim anında yüzlerini elleriyle kapatırken bazıları da kesimi baştan sona cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Küçük çocuklar kan gölünün üzerinde oyunlar oynarken yaşları büyük çocuklar ise kurban etlerini taşımak için ailelerine yardım etti. Kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar için dozer ve vinç makineleri hazır bulunduruldu. Dozer ve vinç makineleri, gün boyunca büyükbaş hayvanları havaya kaldırarak kesim işlemine yardımcı oldu.

KESİM YERLERİ KAN GÖLÜ

Belediyeler tarafından belirlenen 15 noktadaki kurban kesim yerleri doldu. Resmi kesim alanlarında yüzlerce hayvan kesilirken, ortaya çıkan görüntü ise tam anlamıyla kan gölüne dönüştü. Ürpertici manzaranın içinde birçok aile küçük yaştaki çocuklarını bulundurdu. Kesim alanlarında ilgili belediyelerin zabıta ekipleri kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmesini önlemek için hazır bulundu. Belediye ekipleri kan gölüne dönen kesim yerlerini ellerinde su ve fırçalarla temizledi.

DANA TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

Antalya'da Çevreyolu üzerinde kesimhaneden kaçan bir dana trafiği birbirine kattı. Ters yön araçların üstüne doğru koşan dana, 5 kilometreye yakın yol katetti. Otomobil ve kamyonların arasından zikzak yaparak koşan danayı kovalayan sahipleri ve mahalleli, ilginç görüntüler oluşturdu. Dana önde sahipleri arkada yaşanan kovalamaca, meraklı vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Danayı yakalamayı başaramayan sahipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Dana Yakalama Timi'nden yardım istedi. Cadde üzerinde önünü kesen tim, havalı tüfekle uyuşturucu iğne kullanarak danayı vurdu. Sersemleyen dana, girdiği evin bahçesinde yakalandı. Sakinleşen dana, sahipleri tarafından tekrar kesimhaneye götürüldü.



İL(SU/BT)