Alanya'da, Norveç uyruklu turistler 63 yaşındaki Linds Faye Lund Helgesen, 77 yaşındaki Erling Krisiansen ile Alman uyruklu 51 yaşındaki Richard Wilhelm Hagele, ATM'den para çekerken yanlarına gelip yardım teklifinde bulunan bir kişinin kredi kartlarını çaldığını belirterek polise başvurdu. Şikayetler üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, bankaların güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Polis, şüphelinin kimlik bilgileri ve kullandığı otomobilin plakasını tespit etti.

Hırsızlık, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik gibi çeşitli suçlardan 41 sabıka kaydı bulunan Ali T., bugün saat 12.00 sıralarında 07 ATR 85 plakalı lüks otomobiliyle seyir halindeyken Saray Mahallesi'nde Hal Kavşağı'nda kırmızı ışıkta beklerken polis tarafında fark edilerek yakalandı. Ali T'nin kaldığı ev ve otomobilinde yapılan aramalarda 4 bin lira, çok sayıda kredi kartı ve bir pos cihazı ele geçirildi.

Ali T.'nin, Helgesen'in hesabından 10 bin, Krisiansen'in hesabından 70 bin Norveç kronu, Hagele'nin hesabından da 86 euro çektiği belirlendi. Şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.