Jandarma At, Köpek, Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı 4 atlı jandarma, özel eğitimli atlarıyla Manavgat'ta 6 ay boyunca görev yapacak. Atlı timler, turistlerin can ve mal güvenliği için Side Antik Kenti, Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Apollon Tapınağı, Side Büyük Plaj, Kumköy ve tarihi ören yeri gibi araçların giremediği bölgelerde devriye görevi yapacak.

Side Apollon Tapınağı'nda devriye görevi yapan Side Atlı Jandarma Timi'nde görevli Jandarma Kıdemli Çavuş Nurcihan Göktan Karasungar ve Uzman Jandarma Çavuş Ferhat Karınlı'yı at üstünde gören turistler, yoğun ilgi gösterdi. Atları seven turist ve çocukları, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Atların isimlerinin 'Rehber' ve 'Polat' olduğunu kaydeden Karasungur, belirlenen bölgelerde günde 4 saat devriye görevi yapacaklarını söyledi. Atlı timde görev yapan personelin İnlizce ve Almanca bildiğini anlatan Karasungur, güvenliği sağlamanın yanında bölgedeki turistlere yardımcı olacaklarını da kaydetti.

Hollandalı turist Joyce Peters ise 4 yaşındaki kızıyla at üstünde hatıra fotoğrafı çektirmekten çok mutlu olduğunu belirtti. Belçikalı hemşire Melissa Hinder de 'Rehber' adlı atı öperek eşi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.