Almanya’da en çok dinlenen radyo istasyonu ’Südwestfunk’ SWR son bir hafta içinde yaptığı haber bültenlerinde Türk halkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına karşı eylemlerini ‘ Türk Baharı’ olarak dinleyecilerine duyurdu.

Radyo istasyonu SWR başbakan Erdoğan’ın Gezi parkının yerine AVM ve camii projesin gerçekleşmesine halktan büyük tepki geldiğini yasaklar içinde alkol yasağı ve insanların özel yaşamına müdahalenin halkın sabrını taşırdığını duyurdu.
Dünya basının gündeminden düşmeyen ‘Gezi Parkı’ olayların yankıları yabancı basında halen devam ediyor.


SEYAHAT ACENTALARI DURGUNLUK YAŞIYOR


Almanya’nın Baden ve Ortenau bölgeleri Kehl, Offenburg, Lahr, Achern kentlerinde turizim acentası ‘ Derpart Reisebüro Rade’ sahibi Ernst Rade ‘Türkiye Alman turizm için çok önemli  olayların kısa zamanda kapanmasını istiyoruz. Türk hükümeti bu olayları barış içinde önlemeli. Yaşanan orantısız şiddet Türkiye imajını bozuyor. Alman turizm sektöründe birinci sırada İspanya, Türkiye  ikinci büyük destanasyon. Alman turistler Türkiye’nin doğal tarihi, kültürel güzelliği, deniz, kum, güneş, türk mutfağı, misafirperverliğini çok beğeniyor. Bu nedenle Türkiye turizmi yara almamalı. Olaylar acilen kapanmalı. Şehir turizminde İstanbul herkesin ilgisini çekiyor. Almanlar en çok İstanbul’u görmek istiyor’ diye konuştu.

FRANSIZLAR TENZİLAT İSTİYOR

Fransa’ya sınır Kehl kentinde ‘Dadaş Turistik’in sahibi Ali Renklitepe çalışanlar Senem Durmaz, Aybüke Sarı ‘Gezi parkı olyları turistlerin gözünü korkuttu. Son bir haftadır acentamıza kimse uğramıyor. Yaz tatili öncesi böyle durgunluk yaşamadık. Tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Alman ve Fransız müşteriler olayların ne zaman sona ereceğini soruyor. Bazı Fransız turistler Türkiye karıştı olaylar var seyahat ücretlerinde tenzilat yapılmasını istiyor. Böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Acenta sahibi Renklitepe Alman ve Fransız radyoların Türkiye’nin güvenli olup olmadığına dair farklı anket kampanyaların başlamasını Türk turizmini olumsuz etkiliyeceğini ifade etti’.