Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa'da yaşayan ama kentin tarihi mekanlarını görmeyen vatandaşlara yönelik 'Tarihe yolculuk' adlı gezi programı başlattı. 3 ay boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek olan gezinin başlangıcı için duyurular yapıldı ve geziye katılmak için belediyeye başvuranların adları kaydedildi. Sabah saatlerinde geziye katılmak için başvuru yapan 40 kişi, otobüs ile geziye gönderildi.

150 KİŞİ 2 SAAT BEKLEDİ

Sabah erken saatlerde adını yazdıranlar geziye giderken, aynı geziye katılmak isteyen ama isim yazdırmayan yaklaşık 150 kişi de otobüsün kalkacağı Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplandı. Uzun süre bekleyen ama muhatap bulamayan vatandaşlar alkışlarla uygulamayı protesto edip yetkililere tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar evlerine dönerken, bekleyişini sürdürenler ise telefonla ulaşılan yetkililerin girişimlerinin ardından 2 saat aradan sonra tahsis edilen 2 otobüse binerek geziye gönderildi.

Yetkililer, aksaklığın bekleyen vatandaşların kayıtlarının yaptırmadığı için araç tahsis edilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Geziye katılan vatandaşlar, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanları olan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran, Birecik ve Halfeti ilçelerini ziyaret ediyor.



AL,ÖP(HK/BT)