Fethiye'nin turistik çarşısı Paspatur'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri işletme sahiplerini isyan ettirirken, bölgede alışveriş yapan turistler ise sık sık yaşanan kesintilere anlam veremedi. İlçede dün saat 21.00 ile 23.00 arasında 2 kez elektrik kesintisi oldu. Çarşı Caddesi'ndeki trafo merkezinde aşırı yükleme nedeniyle gerçekleşen kesinti sonrası, turistlerin yoğun olarak bulunduğu Paspatur Çarşı'sı karanlığa gömüldü. Çarşı içindeki restoran ve kafeteryalarda bulunan turistler uzun süre ne olduğunu anlamaya çalıştı.

Bazı işletmeciler elektrik kesintilerine gaz lambaları ve şarjlı ışıklarla çözüm bulmaya çalışırken, turistler mekanlardan ayrılıp ev ve otellerinin yolunu tuttu.

Hediyelik eşya dükkanlarında müşterilerini kaybetmek istemeyen işletmeciler, cep telefonu ışıkları satış yapmaya çalıştı. Elektrik kesintilerinden en büyük zararı ise, bar ve restoran işletmecileri gördü. Kesinti ile birlikte müşteriler mekanları tamamen terk ederken, verilen yemek siparişleri de yarım kaldı. Maddi zarara uğradıklarını belirten işletmeciler, Fethiye'de yaşanan deprem sonrası kötü giden işlerin elektrik kesintileri ile tamamen baltalandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

CEP TELEFONU IŞIĞIYLA SATIŞ

Kesinti sonrası mum ve cep telefonu ışıklarıyla satış yapmaya çalışan hediyelik eşya dükkanı sahibi Ali Zercek, bu yıl elektrik kesintilerinin turistlerin yoğun olarak bulunduğu saatlere denk geldiğini söyledi. Kesintiler sonrası çarşının kısa sürede boşaldığına dikkat çeken Zercek, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

'3'ÜNCÜ SINIF AVRUPA ÜLKESİ BİLE OLAMAYIZ'

Yaşananların kötü giden sezona tuz biber olduğunu belirten restoran işletmecisi Birol Ermiş ise "İlgisizlikten şikayetçiyiz. Kesinte nedeniyle iki dolabım bozuldu. Para isteyince günü gününe veriyoruz. Bu dolapların parasını verecekler mi?" dedi.

Fethiye'de elektrik dağıtımını yürüten AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi arayan vatandaşlara, elektrik aktarımı yapan trafo merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle kesintinin olduğu ve kısa süre içerisinde giderileceği bilgisi verildi. Diğer yandan arızanın giderilmesinin ardından gece geç saatlerinde ilçeye elektrik verildi.