Türk vatandaşlarına göre kartpostal kültürünün daha yaygın olduğu Avrupa ülkelerinden Antalya'ya tatile gelen turistlerin büyük bölümü, ülkelerindeki yakınlarına tatilini anlatan Antalya manzaralı kartpostal ve pulları kullanarak gönderimde bulunuyor. Geçen yıl Antalya'da kartpostal gönderimi sayısının 4.5 milyon olduğunu belirten Antalya PTT Başmüdürü H. Ali Yazıcıoğlu, bu yıl özel bastırılan Aspendos ve Kaleiçi- Yat Limanı manzaralı 6 milyon 250 bin pulun 2 milyonunun, turistlere satıldığını açıkladı. Başmüdür Yazıcıoğlu, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın birçok tarihi ve doğal güzelliğine ait fotoğrafların yer aldığı kartpostalların ücretsiz verildiğini, turistlerin de 2 lira karşılığında özel pullardan satın alarak ülkelerindeki yakınlarına gönderimde bulunabildiklerini dile getirdi.

Avrupalı turistlerin mektup yazma, kartpostal gibi adetleri ve kültürü çok ciddi şekilde yaşattıklarına da değinen Yazıcıoğlu, tur operatörleri ve rehberlerden edindikleri izlenimlere göre turistlerin ilk iner inmez sordukları soruların başında "Nereden pul alabilirim?" olduğunu kaydetti.

Yazıcıoğlu, Türk vatandaşlarında ise bu kültürün e-mail veya cep telefonu mesajları nedeniyle önemli ölçüde kaybolduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Türk vatandaşları için Avrupalılar kadar bu konunun yaygın olarak sürdürüldüğünü söylemeyiz. 'Tüfek çıktı mertlik bozuldu' gibi, 'internet çıktı kartpostal bozuldu.' Türkiye'de artık eskisi gibi tebrik, asker mektubu, kartpostal veya diğer mektup gönderimleri çok azaldı. Ama PTT'nin gönderim trafiği düşmedi. Çünkü çok yoğun şekilde kredi kartı ekstreleri ve bildirimler, firma insertleri, broşürler ve dergi gönderimleri çok ciddi artış gösterdi" diye konuştu.