Lice İlçesi kırsalında, PKK’lı teröristler tarafından geçiş güzergahındaki menfeze yerleştirilen mayının patlatılmasıyla hasar gören zırhlı aracın şoförü 21 yaşındaki Mustafa Bayram’ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Bayram’ın Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan yakınları, haberi alınca sevinç gözyaşları döktü. Babası Orhan ve annesi Cennet Bayram ile telefonla görüştürülen ulaştırma er Mustafa Bayram’ın gözünü açtığında komutanı ve arkadaşının sağlık durumunu sorduğu, ancak acı haberin kendisine verilemediği bildirildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeti tedavisi süren 2'nci Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı’nda görevli ulaştırma er Mustafa Bayram’ın, vücudunun bir çok yerinde kırık ve şarapnel parçalarının bulunduğu, duyma zorluğu çektiği ifade edildi. Genç askerin, başındaki şarapnel parçalarının ise beynine zarar verileceği düşüncesiyle çıkartılmadığı bildirildi.

BABA BAYRAM; “ACI HABERİ NASIL VERECEĞİZ”

Patlamanın ardından hasar gören zırhlı araçtaki arkadaşı ve komutanını çıkarttıktan sonra bayılan Mustafa Bayram’ın babası Orhan Bayram, “Allah oğlumuzu bize bağışladı. Şu an vücudunun bir çok bölgesinde yara olması nedeniyle acı çekiyor. Oğlum kendine gelir gelmez ilk olarak arkadaşlarının sağlık durumunu sordu. Biz de şehit olduklarını söyleyemedik. Bu durum bizi çok yaraladı. Oğlumun şu an tek istediği arkadaşlarını görmek. Ona acı haberi nasıl vereceğimizi bilmiyoruz. Evladımızın kurtulduğuna seviniyoruz ama şehit olan arkadaşları için de çok üzülüyoruz. Allah ailelerine sabır versin” dedi.



DÇ(İÖ/AAA)