İÇ ORGANLARININ OLMASI HEM BİR MUCİZE


Turgut Özal'ın cenazesinin defninin ardından oğlu Ahmet Özal basın mensuplarının karşısına geçti. Özal, "Ankara Başsavcısı'nın verdiği karar üzerine açıldı. Çalışmalar devam ediyor. Tahmin ediyoruz bir kaç ay sürebilir. Bu açıklamaları zamanı gelince savcılık yapacaktır. Mezarın şekli değişti. Üzerindeki mermer kalktı. Toprak olarak bizim kültürümüze göre yapıldı. Tabi insan 19 sene önce ki şeyi tekrar yaşıyor. Çok kolay birşey değil, Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin" dedi.


Basın mensuplarının 2 ay boyunca Adli Tıp'ta araştırma yapılacağını belirtilmesiyle Özal, "19 sene sonra yapılan otopsi ilk öldüğü günkü gibi olmaz tabii ki. Ben yaptığım araştırmalarda, bazı toksit maddelerin yok olacağı bazıların ise kalıcı olduğunu öğrendim. Ben yüzde 50 ihtimal veriyorum. Tabii mezar açıldığı zaman bazı vücut organlarının hatta iç organlarının olması hem bir mucize hem de çok değerli bir veri olduğunu Adli Tıp Kurumu'nca bana söylendi. Artık saç ve kemik değil, dokular iç organlar hatta beyin ve karaciğerin de olduğu söylendi. Ben daha büyük imkan olacağı kanatindeyim" diye konuştu.


Özal'a annesi Semra hanim ile konuşup konuşmadığı sorulduğunda, "Konuşmadık. Hiç birşey söyleyecek durumda değildi, çünkü ağlıyordu" dedi. Konuşmasının sonunda ise babasının ölümünün 'normal' olmadığını bildiklerini sözlerine ekledi.


"İNŞALLAH, BÖYLE ŞÜPHELERİN YAŞANDIĞI GÜNLERİ GÖRMEYİZ"


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise "Öncelikle ülkemizin ve milletimizin başı bir kez daha sağ olsun. 8. Cumhurbaşkanımızı bir kez daha defnettik. Gönül isterdi ki kendisinin bu kabri açılmak durumdan kalmasaydı. Ama şartlar bunu gerektirdi. Umut ediyoruz ki yapılan inceleme bir takım bilgileri ortaya çıkaracaktır. Rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu, uğruna yıllarını verdiği aydınlık, demokratik, şeffaf Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselmesine vesile olacaktır. Artık Türkiye'de hiç bir şey gizli kalmayacağı, rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu gibi milletin değerleri ile devletin değerlerinin iç içe olduğu bir döneme girmiş olduğu inancı ile bu yapılan işleminde Türkiye'nin aydınalanacağını ümit ediyoruz. Milletçe hepimizin başı sağ olsun. İnşallah, böyle şüphelerin yaşandığı günleri görmeyiz" diye konuştu.


 


(BB) (FOTOĞRAF)